Як повернути екран привітання

Як повернути екран привітання

Відновлення екрану вітання може знадобитися в разі відключення цієї функції системи деякими службами (наприклад, службою клієнта для NetWare). Проведення цієї операції не вимагає спеціальної комп’ютерної підготовки і доступно будь-якому користувачеві операційної системи Windows.

Інструкція

  1. Переконайтеся в тому, що вхід в систему виконаний через обліковий запис адміністратора комп’ютера. Для цього спробуйте змінити системний час в треї, відображається в правому нижньому кутку екрана монітора комп’ютера. Поява вікна попередження з повідомленням «Недостатньо прав для зміни системного часу» вказує на відсутність у використовуваної облікового запису прав адміністраторського доступу. Використовуйте інший запис або зверніться за допомогою до адміністратора даного комп’ютера.
  2. Натисніть кнопку «Пуск» для входу в головне меню системи і перейдіть до пункту «Налаштування».
  3. Виберіть пункт «Панель управління» і відкрийте вікно «Облікові записи» подвійним кліком миші на полі компонента.
  4. Вкажіть посилання «Змінити спосіб входу та виходу із системи» і застосуйте прапорець на полі «Використовувати екран привітання» для входу користувачів в систему через вікно привітання з необхідністю вибору потрібного облікового запису і введенням пароля.
  5. Зніміть прапорець на полі «Використовувати екран привітання» для входу в систему через стандартне діалогове вікно «Вхід у Windows» із зазначенням імені користувача і введенням пароля.
  6. Використовуйте альтернативний метод відновлення класичного Привітання з допомогою редактора реєстру (тільки для досвідчених користувачів).
  7. Поверніться до головного меню «Пуск» і перейдіть в пункт «Виконати» для виклику інструменту командного рядка.
  8. Введіть значення gpegit.msc в полі «Відкрити» та натисніть клавішу Enter для підтвердження виконання команди.
  9. Виберіть у списку в лівій частині вікна ключ параметрів зі значенням computer configuration -> administrative templates -> system -> logon.
  10. Виберіть значення Always Use Classic logon і переконайтеся, що виставлено значення disable.
  11. Перезавантажте систему для застосування вибраних змін.

Зверніть увагу

Некоректне внесення змін до реєстру комп’ютера може призвести до необхідності повної переінсталяції OS Windows.

Корисні поради

Вхід в систему для комп’ютерів, які є членами мережевого домену, неможливий.