Як повернути налаштування в Фотошопі


 

Photoshop — найпопулярніша програма для багатогранної обробки зображень. Її перевага — простий і зручний інтерфейс, що дозволяє негайно приступити до роботи навіть новачкам. Іноді недосвідчені користувачі випадково змінюють базові настройки, після чого не можуть нормально працювати в програмі. В такому разі базові налаштування в Фотошопі потрібно повернути.



Вам знадобиться

— комп’ютер зі встановленою програмою;
- Комп’ютерна мишка;
- Клавіатура.

Інструкція

  1. Під час запуску програми затисніть і тримайте клавіші Alt + Ctrl + Shift. Це допоможе збити всі видозмінені налаштування на базові, які були продумані розробниками, щоб забезпечити оптимальну роботу програми. Однак цей метод не у всіх випадках є дієвим. Якщо дана операція не допомогла, то це означає, що вихідна комбінація несумісна з версією програми. Цього уникнути складно, так як програма щорічно оновлюється і вдосконалюється. Отже, якщо цей крок не допоміг у вирішенні проблеми, то переходимо до другого пункту.
      
  2. Запустіть програму Фотошоп і дочекайтеся її повного завантаження. Тепер заходите в налаштування. Це можна зробити, викликавши контекстне меню «Редагування», шляхом натискання на кнопочку «Налаштування», виберіть у спадному меню «Основні». В центрі екрану має з’явитися діалогове вікно, що дозволяє управляти найрізноманітнішими функціями програми Photoshop.
      
  3. Візьміть клавіатуру і затисніть кнопочку Alt. Тепер можна побачити незначні зміни в клавішах управління діалоговим вікном, зокрема кнопка «Скасувати» перейменувалася в кнопку «Скидання».
      
  4. Не відпускаючи кнопку Alt, наведіть курсор на «Скидання» і клацніть по ній лівою клавішею мишки. Все, тепер настройки прийняли свій первісний вигляд і повністю відновилися. Даний метод є більш універсальним, на відміну від першого.

Корисні поради

Даний алгоритм розрахований на русифікований Фотошоп, тому для всіх, хто використовує стандартну версію програми, надається переклад необхідних слів для скидання налаштувань. «Редагування» — Edit, «Налаштування» — Preferences, «Основне» — General, «Скасування» — Cancel, «Скидання» — Reset. Деякі використовують версію на англійській мові з тієї простої причини, що оригінал завжди краще, зручніше і повноцінніше.