Як повернути обліковий запис


 

Бувають ситуації, коли при програмному або системному збої облікові записи користувачів з операційної системи видаляються, і при завантаженні комп’ютера увійти в систему під своїм логіном не представляється можливим. Для операційних систем Windows XP і вище існує спеціальна утиліта, що допомагає вирішити дану проблему. Вона називається «Відновлення системи» (System Restore).



Інструкція

  1. Щоб повернути комп’ютер в стан, в якому він перебував до збою, зайдіть в меню «Пуск» -> «Усі програми» -> «Стандартні» -> «Службові» (All Programs -> Accessories -> System Tools ).
  2. Перед вами відкриється вікно «Ласкаво просимо в майстер відновлення системи» (Welcome To System Restore). Натисніть на пункт «Далі» (Next).
  3. У формі «Вибір точки відновлення» (Select A Restore Point) виберіть ту дату, коли операційна система працювала добре, і натисніть на пункт «Далі» (Next).
  4. Після цього запуститься утиліта для відновлення стану операційної системи до збою.
  5. На завершення роботи цієї утиліти комп’ютер перезавантажиться, після чого облікові записи, які були видалені, з’являться у вікні вибору користувачів. Зверніть увагу, що відновляться всі профілі цього комп’ютера. Якщо ви встановлювали небудь програми, вони втечуть. Якщо проведені операції не допомогли, ви можете повернути операційну систему до початкового стану. Для цього зніміть результат роботи утиліти «Відновлення системи» (System Restore).
  6. Для цього зайдіть в утиліту «Відновлення системи» (System Restore). У формі «Ласкаво просимо в майстер відновлення системи» (Welcome To System Restore) виберіть пункт «Скасувати останнє відновлення» (Undo My Last Restoration). Далі слідуйте підказкам системи. Після цього комп’ютер знову перезавантажиться.
  7. Допоможе дана утиліта чи ні, залежить від налаштувань операційної системи вашого комп’ютера і об’єму жорсткого диска. Справа вся в тому, що вся системна інформація зберігається на жорсткому диску, а якщо місця на ньому не вистачає, старі дані затираються новими. Крім того, щоб заощадити місце на жорсткому диску, утиліту «Відновлення системи» можна відключити, але робити це вкрай небажано.