Як прибрати ім’я користувача

Як прибрати ім'я користувача

Коли ви відкриваєте головне меню ОС Windows на кнопці «Пуск», то в його заголовку бачите біля зображення ім’я користувача, чия обліковий запис активна в даний момент. Якщо є необхідність позбутися від цього імені в меню, то існує декілька способів зробити це.

Інструкція

  1. Найбільш простий спосіб — перемкнути оформлення цього меню на «класичний» варіант. Для цього достатньо натиснути кнопку «Пуск» правою кнопкою миші, вибрати в контекстному меню рядок «Властивості», поставити відмітку у пункту з назвою «Класичне меню Пуск» і натиснути «OK».
  2. Якщо ж ви хочете зберегти поточний вигляд меню, то прибрати ім’я користувача можна додавши відповідну установку до реєстру. Ця установка призначена провіднику Windows, так як саме він забезпечує роботу графічного інтерфейсу ОС. Щоб дістатися до розділу реєстру, що відноситься до налаштувань Провідника, треба запустити редактор реєстру. Він запускається клацанням правої кнопки миші по ярличку «Мій комп’ютер» на вашому робочому столі і подальшим вибором пункту «Редактор реєстру» в контекстному меню.
  3. У лівій панелі редактора послідовно розкривайте гілки реєстру в розділі HKEY_CURRENT_USER, поки не дійдете до розділу Explorer. Повний шлях такий: HKEY_CURRENT_USER => Software => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Policies => Explorer. Потім, клацнувши в лівій панелі напис Explorer, клацніть правою кнопкою вільне місце в правій панелі. У меню, з одного пункту («Створити») виберіть у спадному списку рядок «Параметр DWORD». Редактор створить новий параметр, присвоївши йому ім’я за замовчуванням «Новий параметр # 1». Вам слід замінити його на NoUserNameInStartMenu і натиснути клавішу Enter.
  4. Тепер треба змінити значення цього параметра — клацніть його правою кнопкою миші і виберіть у меню рядок «Змінити». У полі введення розкрився діалогового віконця замініть нуль на одиницю і натисніть кнопку «OK».
  5. На цьому процедура завершена, можна закрити редактор реєстру. Установки ОС зміняться відразу ж, але провідник заново прочитає їх, лише коли у нього виникне в цьому необхідність. Щоб зробити це примусово можна, наприклад, змінити оформлення головного меню на «Класичний» варіант і назад, як це описано в першому кроці. А можна перезавантажити комп’ютер або залишити все як є до наступного завантаження системи.