Як прибрати користувача при завантаженні

Як прибрати користувача при завантаженні

Якщо крім вас більше ніхто не використовує комп’ютер, або якщо ви довіряєте іншим користувачам більше, ніж собі, то немає сенсу при кожному запуску витрачати час на операції «вибору користувача» і «введення пароля». Нижче описано як відключити поява стандартного екрану вибору користувача при завантаженні.

Інструкція

  1. Якщо у вашій системі зареєстрована тільки одна активна обліковий запис користувача та пароль для неї не зазначений, то вхід буде здійснюватися автоматично без додаткових налаштувань. Тому один з можливих способів вирішення завдання — видалити всіх користувачів, крім одного. Але такий радикальний варіант не бажаний, тому що багато програм використовують, наприклад, фреймворк ASP.NET, який автоматично створює при установці окремого прихованого користувача вашої системи.

    Інший спосіб вимагає входу в систему з правами адміністратора. Після входу запустіть діалог «Запуск програми» — в головному меню (на кнопці «Пуск») виберіть пункт «Виконати» або натисніть клавіші WIN + R.
  2. У полі введення надрукуйте (або скопіюйте звідси і вставте) «control userpasswords2″ (без лапок) та натисніть кнопку «ОК» або клавішу Enter. Ця команда однаково працює в Windows XP, Windows Vista і Windows 7. Крім того в Vista і Seven можна використовувати команду «netplwiz» (без лапок).
  3. В результаті відкриється вікно з заголовком «Облікові записи користувачів». Вам треба вибрати в списку потрібного користувача та зняти відмітку навпроти напису «Вимагати введення імені користувача і пароля», розташовану вище списку. Потім натисніть кнопку «ОК».
  4. Після цього відкриється вікно з заголовком «Автоматичний вхід в систему», де вам треба ввести пароль і натиснути кнопку «ОК». Якщо у облікового запису обраного користувача немає пароля — залиште це поле порожнім.

    На цьому налаштування автоматичного входу в систему закінчується.

Зверніть увагу

Попередження: необхідно пам’ятати, що при використанні автоматичного входу в систему, кожен включив ваш комп’ютер отримує безперешкодний доступ до всього, що міститься на дисках вашої системи і до налаштувань облікового запису.