Як придбати громадянство Росії

Як придбати громадянство Росії

Підстави для отримання російського громадянства в спрощеному порядку викладені у статті 14 закону «Про громадянство Російської Федерації». Крім того, порядок отримання громадянства регламентують ще і Міжнародні угоди. Але навіть якщо ваша ситуація під спрощений порядок не потрапляє, ви зможете стати громадянином Російської Федерації на загальних підставах.

Інструкція

  1. Перетніть кордон Російської Федерації на законних підставах. Встаньте на облік у територіальному органі ФМС Росії за місцем перебування в установленому порядку. Детальну інформацію з цього питання можна знайти на сайті Федеральної міграційної служби РФ (http://www.fms.gov.ru/useful/novisas/).
  2. Отримайте дозвіл на роботу. Зробити це ви можете самостійно, звернувшись до територіального органу ФМС, або через організацію, офіційно надає працевлаштування іноземним громадянам. Порядок видачі дозволів вказаний на сайті ФМС Росії: http://www.fms.gov.ru/documents/withoutvisa/. Влаштуйтеся на офіційну роботу з зарплатою не нижче встановленого в регіоні прожиткового мінімуму.
  3. Оформіть в територіальному органі ФМС Росії дозвіл на тимчасове проживання в країні. Його можна отримати на термін до трьох років (ознайомитися з докладною інформацією можна на сайті ФМС Росії http://www.fms.gov.ru/documents/temporary/). Наявність дозволу на тимчасове проживання не звільняє від необхідності мати дозвіл на роботу на території Російської Федерації.
  4. Проживіть не менше року на території РФ з даного дозволу, не забуваючи надавати у встановлені терміни в територіальні органи ФМС довідки, що підтверджують наявність у вас офіційних джерел доходів на достатньому рівні.
  5. Зверніться до територіального органу ФМС Росії за місцем вашого проживання для того, щоб оформити посвідку на проживання в Російській Федерації. Вид на проживання оформляється терміном на 5 років, а потім його можна продовжити або подати заяву на отримання російського громадянства. Порядок оформлення виду на проживання описаний на сайті ФМС Росії http://www.fms.gov.ru/documents/residence/.
  6. Не забувайте протягом цих 5-ти років також регулярно відвідувати територіальний орган ФМС, щоб надавати довідки про свої доходи та відомості про своє перебування на території РФ (залишати Росію можна не більше, ніж на 6 місяців), тому що інакше вид на проживання може бути анульований.
  7. Зверніться до територіального органу ФМС за місцем вашого проживання, щоб отримати громадянство Російської Федерації. Надайте необхідні документи і чекайте приблизно рік. Після підписання Президентом РФ указу про надання вам російського громадянства, отримаєте в органі ФМС паспорт громадянина Російської Федерації. Подробиці викладені на сайті ФМС РФ http://www.fms.gov.ru/documents/grazhdanstvo/.

Зверніть увагу

Необхідною умовою надання громадянства Російської Федерації є відмова від наявного у вас в даний момент громадянства.

Корисні поради

Уточніть наявність у вас підстав для отримання громадянства РФ у спрощеному порядку в посольстві Російської Федерації в вашій державі. При цих підставах існує можливість почати процедуру оформлення громадянства РФ прямо на місці.