Як придбати російське громадянство

Як придбати російське громадянство

Всі способи отримання громадянства РФ описані в «Законі Російської Федерації про громадянство». Остання поправка була внесена в нього в 2003 році. Відповідно до неї, отримати громадянство можна в скорочені терміни.

Вам знадобиться

- Посвідчення особи (паспорт);
- Закордонний паспорт (якщо він є);
- Анкети;
- Свідоцтво про народження;
- Фотографії;
- Медична довідка про стан здоров’я;
- Міграційна карта;
- Довідка про відсутність судимостей;
- Диплом про освіту (якщо є);
- Підстава для перебування в країні (російська віза, відмітка про постановку на міграційний облік);
- Свідоцтво про шлюб (або розлучення);
- Свідоцтво про власність.

Інструкція

  1. Найбільш поширеним є загальний спосіб отримання громадянства. На нього має право претендувати ті особи, які досягли 18-ти років і які є дієздатними. Вони можуть мати громадянством іншої країни або взагалі його не мати. Щоб подати заяву на отримання такого документа, необхідно прожити на території Російської Федерації не менше п’яти років. До речі, проживання обов’язково має бути безперервним, що означає не залишати країну на термін, що перевищує три місяці на рік.
  2. Іншим, не менш важливою умовою, є дотримання всіх встановлених у Росії законів і володіння необхідними засобами до існування. Крім того, для отримання громадянства заявник повинен володіти усним і письмовим російською мовою.
  3. Як вже було сказано, крім загального, існує і спрощений порядок отримання громадянства (він проводиться у прискорені терміни). щоб скористатися ним, потрібно відноситься до однієї з декількох категорій людей. Наприклад, необхідно володіти високими досягненнями в культурі, науці, мистецтві, техніці або мати досить затребувану в РФ професію. У такому разі закон дозволяє прожити в країні не п’ять років, а лише рік.
  4. Подати заяву за прискореною програмою також мають право іноземці або особи без громадянства, у яких хоча б один з батьків є громадянином Росії. Однак і тут можна зустріти обмеження: в подібному випадку цей батько повинен проживати в країні постійно. Зверніть увагу, що до осіб, що потрапляють під цю категорію, належать і ті, які жили на території СРСР і мали його громадянством.
  5. Отримати бажаний документ у стислі терміни можуть випускники вищих закладів Росії, закінчили вуз не пізніше червня 2002 року. Крім того, ці особи повинні бути громадянами країн-учасниць колишнього Радянського Союзу.