Як прискорити отримання громадянства рф

Як прискорити отримання громадянства рф

Для багатьох жителів колишніх союзних республік Росія залишається привабливою в плані міграції країною. Отримання громадянства Російської Федерації — процедура дуже непроста. Чи можна якось прискорити її?

Інструкція

  1. Перший крок на шляху до громадянства — це отримання дозволу на тимчасове проживання в Росії. Виданий дозвіл діятиме до отримання посвідки на проживання.
  2. Крок другий — отримання посвідки на проживання. Для отримання цього документа заявник повинен прожити в Росії не менше року. Вид на проживання видається територіальним органом управління Федеральної Міграційної Служби, на 6 місяців до закінчення строку тимчасового проживання в нашій країні.
  3. Крок третій стає доступний заявнику тільки через 5 років від дня отримання посвідки на проживання. Цей крок — отримання громадянства РФ. Отримати громадянство можна в загальному та спрощеному порядку, тобто з скороченням терміну обов’язкового проживання на території РФ.
  4. Другий спосіб отримання громадянства поширюється на осіб, які перебувають у шлюбі з громадянином РФ не менше 3 років, народилися на території РРФСР чи СРСР, мають неповнолітню дитину-громадянина РФ, чий другий батько помер або визнаний недієздатним. Особи, що потрапляють під ці категорії, можуть подати документи на громадянство, не чекаючи закінчення встановленого державою терміну. Цей термін може бути також скорочено для осіб, які мають високі досягнення в області науки і культури (термін скорочується до 1 року) та військовослужбовців після трьох років служби за контрактом.
  5. В обох випадках необхідно надати наступні документи: паспорт та його нотаріально завірену копію; копії свідоцтва про народження дітей; копія свідоцтва про шлюб; заповнену анкету у двох примірниках; відмова від попереднього громадянства (оригінал відправляється у відповідне посольство, копія надається в міграційну службу РФ) ; 4 фотографії 3,4 х4, 5 мм; свідоцтво про смерть або позбавлення батьківських прав другого з подружжя, якщо є; документ, що підтверджує володіння російською мовою на рівні, достатньому для усного та письмового спілкування; квитанції про оплату державного мита; вид на проживання; документ про наявність законного джерела доходів.
  6. Тільки грамотний і поважний підхід до дотримання всіх встановлених Російською Федерацією правил дасть можливість легально отримати громадянство РФ.