Як прийняти громадянство Росії

Як прийняти громадянство Росії

Громадянство — це не просто статус, це певного роду відповідальність, як ваша перед державою, так і держави перед вами. Наприклад, після отримання громадянства ви стаєте військовозобов’язаним, ви повинні сплачувати податки, в той час як держава забезпечує вас своїм захистом. Приймаючи громадянство, ви приймаєте конституцію РФ і зобов’язані жити за її законами.

Інструкція

  1. Пропишіть в Росії. Це необхідна умова для отримання дозволу на тимчасове проживання. Прописатися можна на житлоплощі, яка перебуває у вашій власності, власності ваших родичів або третіх осіб (за їх згодою). Прописка повинна бути повноцінною, тобто постійною. Тимчасова прописка (реєстрація) не дозволить вам отримати дозвіл на постійне проживання.
  2. Потім отримаєте дозвіл на тимчасове проживання. Для цього у вас має бути вагоме обгрунтування причини в’їзду на територію Росії і бажання тут залишитися. З документів потрібні: заяву встановленого зразка в 2х примірниках, ваш громадянський паспорт, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб і розлучення (якщо є), документ про освіту, фото 3,5 х4, 5 см, медичний висновок про відсутність ВІЛ-інфекції, заповнена міграційна карта. У Федеральної Міграційної Служби вам поставлять печатку, підтверджує дозвіл на тимчасове проживання. Дозвіл видається строком до трьох років і дає іноземному громадянину право проживати на території Російської Федерації до одержання посвідки на проживання.
  3. Вид на проживання можна отримати не раніше, ніж через 1 рік після оформлення дозволу на тимчасове проживання, але подавати заяву на нього потрібно не пізніше, ніж за 6 місяців до закінчення терміну дозволу. Звертатися за дозволом на проживання слід у Федеральну міграційну службу за місцем тимчасового проживання. Необхідні документи для отримання посвідки на проживання: заяву встановленого зразка, фото 3,5 х4, 5 см, нотаріально завірена копія вашого паспорта, дозвіл на тимчасове проживання, підтвердження наявності законних засобів до існування, медичний висновок про відсутність ВІЛ-інфекції та інших небезпечних інфекційних захворювань , копія міграційної карти з відміткою про реєстрацію, підтвердження права користуватися житловим приміщенням. Сплатіть державне мито в розмірі 1000 рублів. Отримайте вид на проживання. Це вже окремий документ з вашою фотографією і всіма особистими даними, дійсний 5 років. Його можна продовжувати необмежену кількість разів.
  4. Відмовтеся від свого колишнього громадянства. Для цього напишіть заяву і відправте його поштою з повідомленням в консульство вашої країни, що знаходиться в Москві. Відмова від колишнього громадянства є обов’язковим для отримання російського. Попередньо зробіть копію заяви про відмову колишнього громадянства і завірте у нотаріуса.
  5. Напишіть заяву на отримання громадянства. Його можна подавати не раніше, ніж через 5 років постійного проживання на території РФ на підставі виду на проживання. На остаточне отримання громадянства може піти близько одного року з моменту подачі заяви. Врахуйте, що вам буде необхідно здати іспит з російської мови.

Корисні поради

Якщо є можливість, зверніться в юридичну компанію. Незважаючи на, здавалося б, зовнішню простоту всього процесу отримання громадянства, в будь-якому юридичному питанні існують свої підводні камені. Професіонали допоможуть вам зробити все необхідне, зібрати потрібні документи і консультуватимуть в будь-якому виникла питанні, планувати кожен необхідний крок.