Як прийняти православ’я

Як прийняти православ'я

Віра в Господа Бога — справа хороша. Наші мами і тата, бабусі й дідусі були православним і ходили до церкви по неділях і святах. А якщо все ж таки не були? А якщо тільки у вас прокинулася віра? Якщо вас цікавлять ці питання, то ознайомтеся з цією статтею і зробіть для себе висновки. Похід до церкви — це не страшно.

Інструкція

  1. Прочитайте Новий Завіт. Щоб дорослій людині, а питання про прийняття православ’я, думаю, найбільше цікавить дорослих, а не немовлят, стати православним християнином, потрібно, по-перше, прочитати це священне писання, зване Новим Заповітом. Крім того, прочитати православний Катехізис, прийняти Спасителя і його вчення. Також слід задуматися про свою минулого життя, згадати всі свої гріхи і покаятися в них.

    Ну і, звичайно, одного прочитання буде мало. Потрібно обов’язково знати символ віри, десять заповідей, про хресне прапора і про молитву, благословення священика і правила поведінки, що моляться. Крім того ознайомтеся з таїнствами православної церкви.
  2. Купуйте натільний хрестик. Купити його можна в православній крамниці, що знаходиться, як правило, при церкві. Також потрібно буде придбати сорочку для хрещення і простирадло. Вони є необхідними атрибутами хрещення. І, зрозуміло, потрібно зробити пожертвування на користь храму, в якому будете проходити хрещення. Дізнатися точну суму можна в самому храмі.

    Тільки не треба думати, що це покупка якоїсь послуги. Мовляв, заплатив гроші, отримав благодать Божу. Пожертвування ці добровільні. На ці гроші міститься храм, священик містить свою сім’ю, адже у нього ж немає якоїсь зарплати від держави або церкви «зверху».

    Якщо ви з якоїсь причини не в змозі пожертвувати гроші, підійдіть до священика і поясніть йому свою ситуацію. Якщо причина, по якій вам нічого пожертвувати храму, очевидна, то, ймовірно, вас зрозуміють і дозволять хреститися без пожертвувань. А якщо вас просто «жаба душить», тоді навіщо ж вам взагалі потрібно православне хрещення?
  3. Знайдіть хрещених. Хоча, цілком достатньо всього одного хресного або хрещеною — залежить від вашого статі. Тобто, для осіб чоловічої статі достатньо мати хрещеного батька, а для осіб жіночої статі — хресну матір.
  4. Віруйте. Зробити всі ці технічно процедури для хрещення — не головне. Потрібно щиро прийняти всі догми православної церкви й увірувати в них. Щоб на просте запитання священика: «Чи віруєш?» Ви могли б від усього серця сказати: «Вірую».