Як продовжити дозвіл на роботу

Як продовжити дозвіл на роботу

За російськими законами кожен іноземний громадянин може працювати в Росії тільки при наявності дозволу на роботу. Воно видається на певний строк, отже, рано чи пізно постає питання про необхідність його продовження. Для цього потрібно мати підстави для його продовження (трудовий договір). Хто має таку підставу повинен подати документи на продовження дозволу на роботу в уповноважені органи.

Інструкція

  1. Якщо ви прибули до Росії з метою ведення бізнесу, іншої трудової діяльності, плануєте надалі отримання російського громадянства, вам потрібно мати дозвіл на роботу. Воно видається вперше на термін не більше 90 днів. При вступі на роботу переконайтеся, що роботодавець має намір укласти з Вами трудовий договір, тобто ви будете працювати легально. Інакше підстав для продовження дозволу на роботу у вас не буде. Тих, хто працює нелегально, можуть чекати проблеми з правоохоронними органами, крім того, без належно оформленого дозволу влаштуватися на пристойну роботу складно.
  2. До того, як термін первинного дозволу закінчиться, переконайтеся в тому, що ваш трудовий договір продовжує тривати. Отже, у вас є підстава для продовження дозволу. Подайте до уповноважених органів (територіальні органи Федеральної міграційної служби — ФМС) такі документи:

    1. Міграційну карту з штампом про те, що ви перетнули кордон РФ.

    2. Тимчасову реєстрацію.

    3. Дозвіл на роботу (первинне).

    4. Нотаріально завірений переклад вашого паспорта на російську мову.

    5. 1 фотографію розміром 3 на 4 см (матову).

    5. Висновок про ваш стан здоров’я.

    Вам також потрібно заплатити державне мито. Її розміри можна дізнатися в територіальних органах ФМС.
  3. Термін продовження дозволу на роботу становить від 10 робочих днів. По закінченні цього терміну ви повинні з’явитися за документами, що підтверджують продовження дозволу на роботу (це, як правило, просто новий дозвіл на роботу) або ж за відмовою. Продовжують дозвіл на роботу на рік. Через рік потрібно звертатися за його продовженням заново — в тому ж порядку. Кожного разу ви будете просто отримувати новий дозвіл на роботу.
  4. Багато прибувають до Росії іноземні громадяни користуються послугами фірм, що оформляють документи на отримання та продовження дозволів на роботу. Серед цих фірм чимало шахраїв, тому якщо ви вирішили скористатися послугами подібних фірм, пам’ятайте про наступне:

    1. Дозвіл на роботу (первинне або після продовження) подаються тільки особисто вами і видаються тільки особисто вам.

    2. Деякі фірми пропонують отримати або продовжити дозвіл на роботу протягом 1-3 днів. Це може виявитися обманом, тому що такий строк не може бути менше 10 робочих днів.

    3. Надмірно низькі ціни не повинні вселяти вам довіру: ви можете зіткнутися з неякісною роботою фірми.