Як продовжити туристичну візу

Як продовжити туристичну візу

Таїланд — приваблива країна усмішок, буддисткою культури і неймовірно смачних фруктів, з якої ніяк не хочеться розлучатися. І, якщо місяця перебування тут вам здалося недостатньо (громадянам Росії для перебування в Таїланді на термін до 30 днів віза не потрібна), то є кілька способів, що дозволяють насолоджуватися теплом цього казкового держави як завгодно довго.

Інструкція

  1. Туристична віза

    Для перебування в Таїланді від 3 до 6 місяців ви можете отримати одноразову або дворазову туристичну візу в консульстві самого Королівства. Для цього вам буде потрібно надати заповнену візову анкету в трьох примірниках (видається на місці), три фотокартки розміром 3х4, копію першої сторінки закордонного паспорта і виписку зі свого банківського рахунку, що підтверджує наявність необхідних грошових коштів. Консульський збір за отримання такої візи складе приблизно 35 Доларів США.

    Туристичну візу можна також отримати за межами країни, в одному з консульств азіатського регіону. До пакету документів з попереднього пункту в даному випадку додасться копія заброньованого авіаквитка до Королівства Таїланд.

    Продовжувати таку візу можна буде вже не залишаючи країни в бюро імміграційної служби, що знаходиться в Бангкоку — http://immigration.go.th/.

    Для продовження туристичної візи вам буде потрібно:

    заповнена анкета на продовження візи (visa extention — видається на місці), копія закордонного паспорта, дві фотографії формату 3х4 і 1900 тайських бат (1 бат дорівнює приблизно 1 російського рубля).
  2. Нетуристичний віза

    Візу типу non-immigrant можна отримати в разі відкриття свого бізнесу в Таїланді (категорія В) і при вступі на навчання або участь в освітніх програмах (категорія ED). До останньої категорії, зокрема, належить навчання в мовних школах та участь у волонтерських програмах. Максимальний термін перебування в країні за такою візою — один рік.

    До основного пакету документів в першому випадку додасться офіційний лист, що підтверджує мету поїздки; документ, що підтверджує право ведення бізнесу; документ про освіту та рекомендаційний лист.

    Для отримання візи категорії ED знадобиться документ, що підтверджує вступ до навчального закладу.

    Консульський збір за отримання візи нетуристичній складе 65 Доларів за одноразову і 175 Доларів за багаторазову візу.
  3. «Віза-ран»

    Популярний серед більшості туристів спосіб, що дозволяє перебувати в «країні усмішок» ще один місяць без отримання візи. Суть його в тому, що потрібно перетнути одну з меж сусідніх з Таїландом країн для отримання штампу, що продовжує термін вашого перебування на один місяць. До держав, що межують з Таїландом, відноситься Камбоджа, Малайзія, Лаос і М’янма. Все, що вам потрібно зробити для отримання такого штампу — це дістатися до сусідньої межі, заплатити прикордонникам від 10 до 20 Доларів, заповнити реєстраційну карту і насолоджуватися Таїландом ще цілий місяць. Плюс такої поїздки — відсутність документів, необхідних для отримання візи та економія часу. Мінус — скор дії штампа закінчиться вже через місяць після його отримання. Зате кількість штампів, яке ви можете отримати таким способом, практично не обмежена.

Зверніть увагу

Якщо вірити досвіду бувалих мандрівників, не варто намагатися отримати тайську візу перебуваючи в Росії. Процедура та перелік документів, у порівнянні з азіатськими державами, ускладнюється багато разів, та й шанс отримання її у нашій країні досить невеликий. Теж саме стосується і дворазової візи — отримати її вкрай складно навіть в тому випадку, якщо ви вже знаходитеся в Таї.

Корисні поради

Термін дії однократної туристичної візи — 3 місяці. Термін дії її становить не більше 60 днів, після чого її потрібно продовжити в імміграційному бюро ще на 30 днів (вартість продовження — 1900 тайських бат).