Як продовжити візу іноземцю

Як продовжити візу іноземцю

Якщо ви приїхали в Російську Федерацію з-за кордону і у вас виникла необхідність у продовженні візи, ви повинні оформити документи відповідно до вимог федеральної міграційної служби. Як це зробити?

Інструкція

  1. Продовження візи для іноземних громадян здійснюється лише за наявності серйозних обставин, що заважають виїхати з країни в строк, наприклад, лікування в стаціонарі. Візу можна продовжити на строк від трьох до десяти днів, але не більше того. Перший крок: подайте заяву про продовження вашої візи в УФМС.
  2. Підготуйте наступні документи: оригінал паспорта з візою легальної, 2 кольорових матових фотографії 3х4, оригінал міграційної карти, реєстрацію про прибуття, підстава для продовження візи. Саме продовження буде здійснено за допомогою спеціального бланка, який називають виїзної візою. Він оформляється на вкладному талоні або у вигляді вклеєного листа. Вносити якісь зміни або коригування до бланку самої візи в жодному разі не можна.
  3. Сплатіть державне мито. Вона може скласти від 300 до 4000 рублів залежно від конкретного випадку. Від сплати мита звільняються такі особи: іноземні громадяни, які отримали дипломатичну або службову візу, особи, які займаються гуманітарною благодійною діяльністю, а також ті громадяни, які не можуть негайно виїхати з країни у зв’язку з тяжкою хворобою або смертю близького родича. Всі ці підстави повинні бути підтверджені документально.
  4. Відмовити у продовженні візи вам можуть за наявності таких обставин: відсутності закордонного паспорта або документа, що посвідчує особу, відсутності квитанції про сплату держмита, прострочення візи більше ніж на три дні. Взагалі отримати продовження візи можуть тільки ті іноземці, чиє перебування в Російській Федерації повністю оформлено за законом.
  5. Якщо ви втратили документи, або їх у вас вкрали, або ви опинилися в іншій скрутній ситуації, відразу ж зверніться в консульство для надання вам необхідної допомоги, щоб уникнути серйозних проблем у майбутньому.