Як продовжити візу в Росії

Як продовжити візу в Росії

Термін перебування громадянина іншої країни в Російській Федерації залежить від терміну, протягом якого дійсна його віза. Але іноді виникають обставини, що перешкоджають своєчасному виїзду іноземця за межі Росії. Як же продовжити візу?

Інструкція

  1. Зверніться до органів міграційної служби ще до закінчення терміну візи, так як розгляд вашої заяви може зайняти до 20 днів. Зверніть увагу, що продовжити туристичну візу можна.
  2. Уявіть до органів міграційної служби необхідні документи, що підтверджують ваше право на продовження візи. Це повинні бути клопотання від організації (або дозвіл на роботу) або заява від фізичних осіб, які запросили вас до Росії, або факт наявності зворотного квитка з фіксованою датою. Вам можуть продовжити візу на термін не більше 10 днів, якщо загальний термін Вашого перебування в Росії не перевищував 90 днів протягом кожного півріччя.
  3. Якщо виникли обставини гуманітарного характеру (екстрене лікування, хвороба або смерть родича, який проживає в Росії), продовжите візу на весь термін, необхідний для вирішення сформованих обставин. Пред’явіть в міграційній службі документи, що підтверджують подібні обставини.
  4. Уявіть документи і в разі непереборних обставин (наприклад, стихійних лих та інших ПП) для того щоб ваша віза була продовжена на термін, потрібний для виїзду з РФ.
  5. Якщо ви проживаєте в Росії за річною багаторазовою навчальної або робочої візи, то ви можете перебувати в країні протягом усього терміну дії подібних віз.
  6. Якщо ви прострочили візу, то ви можете виїхати з Росії тільки після видачі вам у міграційній службі виїзної візи. Для цього уявіть документи, а саме:

    - Паспорт з візою;

    - 2 фотографії;

    - Куплений вами зворотний квиток з датою виїзду;

    - Квитанції про сплату держмита і штрафу.
  7. Якщо віза була прострочена не з вашої вини, зверніться в консульство вашої країни, щоб по їх Ноті МЗС Росії видав вам Свідоцтво про повернення. Виїзна віза в таких випадках не потрібно, але покинути Росію ви будете зобов’язані протягом 10 днів.