Як робити дуа

Як робити дуа

Дуа — це молитва, прохання, благання, волання до Аллаху. Як говорить Хадис, Дуа — це зброя будь-якого мусульманина. Шляхом дуа можна просити в Аллаха для себе, для своїх братів і сестер, однак при цьому слід знати, що Аллах навряд чи прийме благання, якщо вона нещира, якщо людина грішна, не слід Корану і веде неправильний спосіб життя.

Інструкція

  1. Кликати до Аллаху потрібно якомога частіше, проте існує час, коли ймовірність того, що Аллах почує вашу молитву, зростає — це час після намазу і під час його, між азан і ікамой, при вживанні води зам-зам і перед самим світанком. Найпоширенішою молитвою (дуа) вважаються зікри після намазу. Як вимовляти їх, ви дізнаєтеся нижче.
  2. Як робити дуа після намазу?

    Завчіть і повторюйте після намазу наступні дії та слова.
  3. Повторіть 3 рази фразу «Астагфіру-ллах!», Яка в перекладі означає, що ви просите прощення у Всевишнього.

    Прочитайте наступної фразу один раз: «Аллахумма Антас-Сяляму ва мінкас-Салям табарактя йа Заль-Джалялі валь-Ікрам». Вона підносить Аллаха понад усе і говорить про його щедрості та величі.
  4. Прочитайте слова «Аллахумма ‘аинні’ аля зікрікя ва шукрікя ва Хусні ибадатік», які говорять про те, що ви звертаєтеся до Всевишнього, згадуєте його і дякуйте за все, один раз.

    Прочитайте фразу «Аллахумма Саллі ‘аля саййідіна Мухаммад ва’ аля aлі Мухаммад», яка є вашою проханням про те, щоб Всевишній дав більше величі і сили Пророку Мухаммаду і всьому його роду.
  5. Вимовте наступні слова «СубханАллахі валь-хамдулілляхі уа ля ілляха ілля ллах ва-ллах Акбар. Ва ля Хаулі ва ля Кувват ілля білляхіль ‘алій-іль-’азим. Маша Аллаху кяна ва ма лям Йаша лям йакун ». Вони говорять про те, що Аллах є захисником усього мусульманського народу, що він єдиний і немає іншого Божества, що в світі все буде так, як хоче Аллах і ніяк не по-іншому.
  6. Читайте після всіх вимовлених слів, зазначених вище «Аяту-ль-Курс», який полягає в наступних словах:

    «А’узу біллягі Мінаш-шайтанір-раджим Бісмілляхір-Рахманір-Рахім». «Аллаху ля іляхa ілля хуаль хайюль Каюмов, ля та хузуху сінату-уаля Наум, ляху ма фис самауаті уа ма філь ард, ман заллязі яшфа’у ‘индаху ілля бі ізніх, я’ляму ма Байн айдііхім уа ма хальфахум уа ля юхітуна бі шайім-хв ‘ильміхі ілля біма ша, уасі’а курсійюху ссама-уаті уаль ард, уа ля яудуху хіфзухума уа хуаль’ алійюль ‘ази-им ». Цим людям, на думку мусульман, дорога в Рай буде простою, без перешкод.
  7. Повторіть після прочитаного наступне:

    «СубханАллаг» — 33 рази.

    «Альхамдуліллях» — 33 рази.

    «Аллаху Акбар» — 33 рази.

    Додайте в кінці, прочитавши 1 раз, наступні слова: «Ля іляха ілля ллах вахдаху ля кульки Лях, ляхуль мульку уа ляхуль хамду уа хуа ‘aля Кулле шайін Кадір».

    Підніміть повільно руки на рівень грудей так, щоб долоні були спрямована вгору, до неба, до Аллаха.

    Прочитайте в кінці будь-дуа, яке не суперечать Шаріату.