Як розрахувати зарплату за місяць

Як розрахувати зарплату за місяць

Заробітна плата за місяць залежить від кількості відпрацьованих днів вами + премія + районний коефіцієнт + сума за перероблені години мінус сума податку 13%. Тому від того, скільки часу ви відпрацювали, як при цьому працювали, залежатиме та сума, яку ви отримаєте.

Інструкція

  1. Суму свого окладу розділіть на кількість робочих днів даного місяця. У вас вийде сума оплати праці за один трудовий день.
  2. Для того, щоб дізнатися суму, зароблену за одну годину роботи, розділіть суму вашого окладу на кількість годин, які потрібно відпрацювати в цьому місяці.
  3. За перероблені години понад кількість годин у даному місяці, вам покладена подвійна оплата. Виходить, що за всі перероблені години ви отримаєте подвійну оплату чи додатковий вихідний день, який буде сплачений.
  4. Чи не допрацьовані покладені в даному місяці годинник вирахують із заробітної плати.
  5. Тепер рахуйте. Суму за одну годину роботи в даному місяці множте на кількість відпрацьованих годин вами, до отриманої суми додайте суму премії та районного коефіцієнта. Від отриманої суми відніміть суму податку, що становить 13% від суми всіх зароблених вами грошей. Розглянемо на прикладі:

    Ваша зарплата становить — 100000 рублів.

    У місяці 20 робочих днів, значить 160 робочих годин (по трудовому кодексу Р.Ф.).

    За один день роботи виходить 500 рублів (10000:20 = 500).

    За одну годину роботи виходить 62 рубля 50 копійок.

    Ви відпрацювали всі дні. Виходить заробітна плата, буде вам виплачена, у повному обсязі, тобто 10000 рублів.

    Районний коефіцієнт, припустимо, становить 15% (у кожному районі свій коефіцієнт). 10000 +1 500 = 11500.

    Якщо премія склала 20%, то до суми 11500 +2000 = 13500.

    Від цієї суми відняти суму податку 13%. Виходить 13500 = 1755 = 11745. Це і буде сумою вашої заробітної плати за місяць. При додаткових відпрацьованих годинах, потрібно до суми основного окладу додати подвійну суму переробки. На прикладі виглядає це так:

    Додатково відпрацьованих 40 годин. Помножити на суму оплати однієї години робочого часу і додати до суми основного окладу. У даному прикладі 40 годин одно 2500 (40 * 62,5 = 2500). 10000 +2500 +1500 +2000 = 16000 = це зароблена вами сума. 16000 = 2080 = 13920, буде сума, яку ви отримаєте.