Як розробити тур

Як розробити тур

Як зробити свою відпустку незабутнім, цікавим і бюджетним? Відповідь проста — планувати подорож самим. Вважається, що простіше і надійніше звернутися в турагентство, заплатити гроші і ні про що не думати. Однак практика показує, що куплений тур — не гарантія. Крім того, ви будете обмежені у виборі готелів, у можливості розпоряджатися своїм часом, не зможете відмовитися від туру без втрати грошей, нарешті, вам доведеться переплатити за послуги турагента. Для організації ж самостійного відпочинку вам знадобиться час, багато терпіння і дуже небагато грошей.

Інструкція

  1. Виберіть країну відпочинку. Якщо у вас є заповітна мрія, дотримуйтесь їй. Якщо ні, керуйтеся тим, на який напрямок вдасться знайти бюджетні пропозиції по квитках та проживання.
  2. Придбайте авіаквитки. У всіх авіакомпаній світу є сезонні акції і дисконтні тарифи, а також спеціальні пропозиції на певні напрями. Вартість квитка за акції (на одного дорослого в обидва кінці) зазвичай не перевищує 100 Євро. Для пошуків можна скористатися як сайтами авіакомпаній, так і пошукачами типу http://www.dohop.ru. Оплатити квитки, як правило, можна прямо на сайті за допомогою кредитної карти.

    Крім того, можна скористатися послугами «лоукостерів» (повні списки — на сайті www.flylowcost.ru).
  3. Виберіть готель. Найпопулярніший сайт бронювання-www.booking.com. Вибираючи готель, дивіться насамперед на місце розташування. Якщо ваша мета — огляд визначних пам’яток, вибирайте готель з меншою зірковістю, але ближче до центру. Для комфортного відпочинку, наприклад, в Європі цілком вистачить готелі рівня 3 *. Також можна орієнтуватися на маленькі сімейні готелі або апартаменти — вони, як правило, дешевше.
  4. Оформіть медичну страховку. Це дуже просто — зайдіть в будь-яке відділення страхової компанії з оригіналом закордонного паспорта. Для отримання шенгенської візи вам необхідно придбати поліс медичного страхування, дійсний протягом усього часу перебування в країнах Шенгенської угоди і має мінімальне покриття 30 000 Євро.
  5. Отримайте візу. Для отримання візи, як правило, потрібно наступний пакет документів:

    - Оригінал закордонного паспорта (термін дії паспорта повинен бути не менше 6 місяців до передбачуваного закінчення вашої поїздки)

    - Одна заповнена анкета

    - 2 фотографії

    - Копія російського паспорта (сторінка з персональними даними)

    - Копія першої сторінки закордонного паспорта

    - Страховий поліс;

    - Підтвердження бронювання готелю (не завжди)

    - Підтвердження оплати квитків (туди і назад)

    - Підтвердження фінансової спроможності (виписка з банківського рахунку про залишок коштів на рахунку)

    - Підтвердження вашої готовності повернутися в РФ (довідка з роботи).

Зверніть увагу

Якщо ви подорожуєте разом з дитиною, то на кожну дитину подається окремий комплект документів. Якщо з дитиною їде один з батьків, то необхідно надати нотаріально завірена згода другого з батьків на виїзд дитини за кордон. Крім того, у дитини має бути довідка зі школи / інституту про те, що він дійсно є учнем.