Як скасувати копіювання


 

Програма iTunes для пристроїв від Apple здійснює автоматичне копіювання, щоб уберегти користувача від втрати даних у разі несправності пристрою. Однак іноді бекап файлів займає великий проміжок часу і виникає необхідність у його відключення.



Інструкція

  1. Для відключення автоматичного копіювання при синхронізації необхідно вручну відрегулювати деякі параметри конфігураційних файлів. Якщо ви використовуєте iTunes в Windows, відредагуйте файл iTunesPrefs.xml, розташований в директорії користувача в папці AppData / Roaming / Apple Computer / iTunes. Щоб перейти в каталог AppData, увімкніть відображення прихованих папок в настройках вікна «Сервіс» — «Параметри папок» — «Вид» — «Показувати приховані файли, папки і диски».
  2. Скопіюйте iTunesPrefs.xml в будь-яку іншу папку в якості резервної копії, щоб у разі неправильного внесення изменеий мати можливість його відновити. Відкрийте файл за допомогою будь-якого текстового редактора (наприклад, Блокнота). Для цього клікніть на документі правою клавішею миші та виберіть пункт «Відкрити за допомогою».
  3. Перейдіть на рядок User Preferences. Після першого блоку dict вставте команду:

    AutomaticDeviceBackupsDisabled

    dHJ1ZQ ==

  4. Збережіть внесені зміни і перезавантажте iTunes. Тепер копіювання буде здійснюватися не автоматично, а лише після натискання правою клавішею миші на пристрої та виборі пункту «Копія».
  5. Якщо ви використовуєте MacOS, відкрийте Термінал за допомогою меню і введіть команду:

    defaults write com.apple.iTunes AutomaticDeviceBackupsDisabled-bool true

    Таким чином ви відключаєте можливість автоматичного резервного копіювання. Якщо ви хочете повернути налаштування за замовчуванням, введіть таку ж команду, але замініть атрибут true на false.



Зверніть увагу

Не зупиняйте почався процес копіювання за допомогою кнопки скасування. Таким чином ви можете пошкодити створювану копію, по якій смартфон неможливо буде відновити, а ваші дані будуть повністю втрачені.

Корисні поради

Чим більше додатків встановлено на пристрої, тим довше буде проходити процес резервного копіювання. Найбільше затягують процедуру клієнти соціальних мереж Facebook і Вконтакте, а тому перед копіюванням бажано очистити всі чати або перевстановити дані програми.