Як у Firefox зберегти сесію


 

Під час роботи в мережі інтернет користувач може випадково закрити браузер або ж буде змушений це зробити в разі виникнення помилок. Щоб не шукати раніше відкриті вкладки при новому запуску браузера, в Mozilla Firefox можна відновити попередню сесію.


Інструкція

  1. В останніх версіях програми Mozilla Firefox більше не видається запит на збереження вікон і вкладок, тому вам необхідно налаштувати браузер. Відкрийте браузер і виберіть у меню «Інструменти» пункт «Настройки». Відкриється нове діалогове вікно.
  2. Перейдіть в ньому на вкладку «Налаштування». У групі «Історія» встановіть за допомогою списку значення «Буде запам’ятовувати історію» в полі Firefox. Збережіть ці настройки, натиснувши на кнопку ОК у правому нижньому куті вікна.
  3. У ситуації, коли сесія буде несподівано перервана, перезавантажте інтернет-оглядач. У меню «Журнал» виберіть команду «Відновити попередню сесію», якшо по ній лівою кнопкою миші. Завантажаться всі вкладки, які були активні під час екстреного закриття вікна браузера.
  4. Використовуючи опцію «Відновити попередню сесію», враховуйте один нюанс: якщо ви послідовно закриєте всі відкриті вкладки, а потім — вікно браузера, відновиться тільки одна вкладка (та, яка залишалася активною на момент виходу з програми). Щоб такого не сталося, закривайте браузер або кнопкою [x] в правому верхньому куті вікна, або командою «Вихід» з меню «Файл», а не окремі вікна і вкладки.
  5. Якщо при запуску браузера у вас відкривається передвстановлена ​​домашня сторінка Firefox, а не та, яку ви призначили самостійно, у вікні програми також може бути опція «Відновити попередню сесію». Натисніть на кнопку з даною командою і дочекайтеся, поки відновляться відкриті вами раніше вкладки. Якщо інтерфейс англійською мовою, на кнопці буде напис Restore Previous Session.
  6. Щоб змінити призначену домашню сторінку на встановлену, в меню «Інструменти» виберіть пункт «Настройки», в діалоговому вікні відкрийте вкладку «Основні». Натисніть на кнопку «Відновити за замовчуванням» в групі «Запуск» і застосуйте нові налаштування кнопкою ОК.