Як укласти одностатевий шлюб


 

Реєстрація одностатевих шлюбів — значна проблема, незважаючи на те, що провести її можна в багатьох країнах світу. У зв’язку з тим, що в Росії такі шлюби не укладаються, церемонія пов’язана з фінансовими, мовними труднощами і з оформленням значного пакета документів.


Вам знадобиться

— гроші;
- Володіння англійською мовою.

Інструкція

  1. Ви можете укласти одностатевий шлюб в одній з європейських країн, але для цього хоча б одному з партнерів потрібно бути громадянином цієї держави і прожити на території країни не менше трьох місяців, або мати вигляд на проживання. При цьому шлюб може не визнаватися в багатьох інших державах, з метою виключення масового отримання громадянства. Природно, він не буде легітимний і в РФ.
  2. Розберіться в поняттях, часто замінюють собою дійсне узаконення стосунків. Широко поширений термін «громадянське партнерство», вам слід знати його відмінності від істинного одруження. Найкраще вивчіть шлюбне законодавство тієї країни, в якій ви хочете зареєструватися. Для роз’яснення всіх питань звертайтеся в муніципалітети, до адвокатів і нотаріусів за місцем проживання.
  3. Ви можете зареєструвати свої відносини в ПАР, якщо не є резидентом жодної з європейських країн або США. У Південній Африці існують шлюбні офіцери, що є часто і пасторами, які офіційно уповноважені реєструвати будь-які шлюби. Але закон дозволяє цим посадовим особам самостійно відмовлятися від проведення одностатевих весіль, якщо це суперечить їхнім особистим переконанням.
  4. Тому вам слід знайти шлюбного офіцера, який погодиться провести церемонію, або зв’язатися з представником Міністерства внутрішніх справ ПАР. Домовтеся про дату і місце реєстрації. Таких офіцерів небагато, тому черга значна. Для того щоб знайти і домовитися з ним, вам знадобиться добре володіння англійською мовою.
  5. Від шлюбного офіцера ви отримаєте анкету та перелік документів, які потрібно підготувати, перебуваючи в своїй країні, перевести й нотаріально завірити. Після ознайомлення з усіма документами, шлюбне агентство висилає вам офіційне схвалення, після якого ви можете приступати до всіх інших організаційних дій.
        
  6. Читайте на сайті посольства ПАР з документами, які потрібні для оформлення шлюбної візи і в’їзду в країну, і займіться їх підготовкою. Заздалегідь подбайте про викуп авіаквитків, паралельно бронюйте готель, плануйте особливості церемонії.