Як уникнути відмови при отриманні візи

Як уникнути відмови при отриманні візи

Отримання в’їзної візи — завжди невеликий стрес. Навіть якщо ваш паспорт рясніє візами Шенгену, всі документи в порядку і ніяких правопорушень за вами не відмічено, без деяких переживань справа не обійдеться. Що ж говорити про тих, кому належить отримати першу візу! Щоб не зіпсувати новенький закордонний паспорт неприємною печаткою з відмовою, ретельно підготуйтеся до візиту в посольство.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Документ, що підтверджує доходи;
- Туристичний ваучер або запрошення;
- Підтверджена бронь готелю;
- Квитки в обидві сторони.

Інструкція

  1. Перевірте термін дії паспорта — після закінчення передбачуваної поїздки він повинен бути дійсний як мінімум три місяці. Бажано, щоб у паспорті не було непогашених віз — якщо так трапилося, приготуйтеся пояснити причину. Прострочені візи теж можуть справити негативне враження.
  2. Подбайте про отримання документа, що підтверджує вашу платоспроможність. Це може бути довідка з бухгалтерії вашого підприємства, складена у вільній формі, завірена підписом керівника підприємства і круглою печаткою. Цифра щомісячного доходу повинна бути адекватною — якщо офіційно ви отримуєте мінімум, попросіть вказати реальну, нехай і сіру зарплату. Не варто приносити довідку за формою 2-ПДФО, посольству вона не потрібна.
  3. Замість довідки можна надати свіжу виписку зі свого особового рахунку (особливо актуально для ІП) або спонсорську лист у вільній формі. До спонсорського листа прикладете довідку про доходи поручителя або виписку з його банківського рахунку.
  4. Перевірте вимоги посольства, зазначені на його офіційному сайті. Там має бути список необхідних документів. Якщо потрібно копія папери, не віддавайте оригінал — його можуть не прийняти або після не повернути. Однак, надаючи копії, майте оригінал документа напоготові і будьте готові показати його.
  5. Отримуючи візу в «складні» країни на зразок США або Великобританії, прихопіть із собою документи, які підтвердять вашу благонадійність і відсутність наміру нелегально емігрувати — наприклад, документ про право власності на квартиру.
  6. Заздалегідь вирішите житлове питання. У вас має бути запрошення друзів або родичів, готових прийняти вас на своїй території, туристичний ваучер або броня готелю. Непогано обзавестися і зворотними квитками і при необхідності пред’явити їх.
  7. Якщо у вас попросять будь-які додаткові документи, будьте готові оперативно надати їх. Зазвичай такі заходи слідують при запиті довгострокових віз. Що стосується короткострокових туристичних, то законослухняні громадяни з правильно оформленими паперами та бездоганним паспортом отримують відмови досить рідко.