Як в Опері закрити вкладку


 

Opera — це браузер, випущений компанією Opera Software і поширюваний абсолютно безкоштовно. Цей браузер відомий SpeedDial-панеллю, а також своєю міні версією для телефонів — OperaMini і OperaMobile. Mini дуже популярна в Європі і займає непогану частку ринку, завдяки своїй «не ненажерливості» трафіку, який цінується абонентами EDGE інтернету. У настільної версії Opera є свої особливості.



Інструкція

  1. Нова функція сучасних браузерів — це вкладки. Раніше їх функцію виконували вікна, тобто при кожному відкритті нової посилання створювалося нове вікно. Закрити вкладки в Opera так само просто, як і вікно. Для цього знайдіть панель вкладок. Вона розташована нижче основного меню (в старих версіях) або вгорі вікна (в нових версіях). Поряд з кожною вкладкою розташований значок у вигляді хрестика, при натисканні на який вкладка закриється. Також вкладку можна закрити, натиснувши ПКМ (права кнопка миші) і вибравши пункт «Закрити».
  2. Коли у вас багато вкладок, щоб не закривати кожну по черзі, натисніть праву кнопку миші і виберіть пункт «Закрити все». Якщо потрібна тільки вкладка, яка активна в даний момент, викличте контекстне меню (права кнопка миші) і виберіть пункт «Закрити всі, окрім активної». Випадково закриті вкладки можна повернути, натиснувши на значок корзини в правому верхньому кутку і вибравши потрібну вкладку.
  3. Існує ще два види вкладок в Opera: це приватні і зафіксовані вкладки. Перший вид вкладок допоможе вам залишатися анонімним в мережі, тобто історія, паролі, cookies зберігаються, поки відкрита ця вкладка. Коли ви її закриваєте, то вся інформація віддаляється і відновити її вже не можна. Даний вид вкладок закривається звичайним способом. А ось другий вид вкладок закривається по-іншому. Зафіксовані вкладки неможливо закрити до тих пір, поки їх не відкріпити.
  4. Для відкріплення вкладки викличте контекстне меню і виберіть пункт «Зафіксувати вкладку». Тепер біля вкладки з’явиться хрестик і її можна буде закрити запропонованими вище способами. Варто зауважити, що коли одна з вкладок зафіксована і ви натиснете «Закрити все» або «Закрити всі, окрім активної», то зафіксована вкладка не закриється.