Як в’їхати до Естонії


 

Естонія — невелика держава, відоме безлюдними морськими пляжами, старовинними особняками і замками, древніми легендами і безліччю пам’яток. Але щоб побачити все це, громадянам Російської Федерації необхідно отримати Шенгенську візу в консульстві цієї країни.


Вам знадобиться

— закордонний паспорт;
- Клопотання про отримання візи;
- Медична страховка;
- 2 фотографії 3,5 х 4,5 см;
- Документи, що підтверджують мету поїздки;
- Документи, одтверждающіе виїзд з країни до закінчення терміну візи;
- Гроші на оплату консульскго збору — від 35 до 80 євро.

Інструкція

  1. Зберіть документи, необхідні для видачі Шенгенської візи. У випадку короткострокової поїздки необхідний паспорт, заповнене клопотання про оформлення візи, кольорова фотографія, поліс страхування здоров’я та документи, що підтверджують мету поїздки та гарантують наміри мандрівника покинути межі Естонії до закінчення терміну візи.
  2. Щоб підтвердити мету поїздки, забронюйте заздалегідь готель або підготуйте запрошення із зазначенням всіх даними запрошуваного особи. А якщо ви збираєтеся їхати у справах, пов’язаних з роботою, отримаєте від вашої організації письмове підтвердження запланованої поїздки. Воно повинно бути написано роботодавцем на фірмовому бланку з вказівкою мети поїздки і даних приймаючої сторони.
  3. Попередньо запишіться на подачу до посольства клопотання про отримання візи. Зателефонуйте за номером 8 (495) 737-36-47 та узгодьте день і час відвідування.
  4. Заповніть електронне клопотання про отримання візи. Зайдіть на сторінку
  5. Готову анкету ще раз ретельно перевірте, роздрукуйте, вклейте в неї фотографію і підпишіть. Копія її буде вислана на вказану електронну пошту, що дозволить вам у разі необхідності змінити її і роздрукувати заново.
  6. Прийдіть в посольство Естонської Республіки, захопивши з собою всі необхідні документи і роздруковане клопотання, оплатіть консульський збір, розмір якого залежить від типу вашої візи, і віддайте все це на розгляд консулу. Якщо його все влаштує, пізніше ви отримаєте назад свій паспорт з вклеєною Шенгенської візою.