Як в’їхати в Шенген


 

Шенгенська зона являє собою ряд європейських держав, об’єднаних між собою однойменною угодою. В’їхавши хоча б в одну з таких країн, можна вільно пересуватися по всіх інших. Головне — отримати шенгенську візу.


Вам знадобиться

— закордонний паспорт;
- Медична страховка;
- Кольорова фотографія 3,5 х4, 5 см;
- Заповнена анкета встановленого зразка;
- Підтвердження броні готелю і Белета;
- Довідка з місця роботи;
- Виписка з банківського рахунку;
- 35 євро.

Інструкція

  1. Щоб отримати дозвіл на в’їзд в будь-яку країну Європейського союзу, необхідно звернутися в посольство країни або в візовий центр даного консульства. Зробити це можна самостійно або за допомогою туристичної фірми.
  2. Отримуючи шенгенську візу самостійно, ви заощадите гроші і отримаєте більше можливостей. Наприклад, попросивши мультивізу, а не одноразову. А послуги туристичної фірми можуть позбавити вас лише від стояння в черзі, але не застрахують від недбалого ставлення в роботі.
  3. Вирішивши діяти своїм шляхом, зайдіть на офіційний сайт посольства тієї країни, в яку ви збираєтеся їхати. Скачайте звідти список і бланки документів, необхідних для отримання візи. В залежності від країни і обставин поїздки (мета поїздки, кількість, вік і матеріальне становище подорожуючих) документи можуть трохи відрізнятися. Для мандрівників список складається з закордонного паспорта, фотографії, медичної страховки, документа, що підтверджує мету поїздки (ваучер з готелю або довідка з санаторію), броні квитків, довідки з місця роботи, виписки з банківського рахунку про стан засобів. І, нарешті, заповненої анкети. Дуже важливо використовувати саме той перелік документів, який вивішений на сайті. Це застрахує вас від можливих проблем.
  4. Замовте готель і забронюйте квитки на поїздку. Для отримання візи оплачувати їх не обов’язково, достатньо підтвердження броні.
  5. Прийдіть в посольство, надайте всі необхідні документи, оплатіть візовий збір у розмірі 35 євро та отримайте шенгенську візу.
  6. Якщо в консульстві країни є візовий центр, можна звернутися туди. Віза там буде коштувати трохи дорожче, але часу на її отримання витратиться набагато менше.
  7. Скористайтеся послугами туристичної фірми. Вона може взяти на себе оформлення візи навіть в тому випадку, якщо ви не будете замовляти відпочинок через неї. Природно за певну плату.
  8. Віддайте туди всі необхідні документи, оплатіть візовий збір і послуги фірми. А потім чекайте отримання візи. Зазвичай на це йде тиждень.

Зверніть увагу

Щоб уникнути проблем з отриманням візи, надавайте в посольство тільки реальні відомості про себе.