Як видалити другий обліковий запис

Як видалити другий обліковий запис

Щоб кілька людей з індивідуальними настройками профілів могли працювати на одному комп’ютері, необхідно для кожного з них створити обліковий запис. Це може зробити користувач з правами адміністратора. Він також може визначати права кожного учасника і видаляти облікові записи.

Інструкція

  1. Щоб видалити обліковий запис, зайдіть в «Панель управління» з меню «Пуск» і розкрийте вузол «Облікові записи» подвійним кліком. У вікні, клацніть по запису, який потрібно видалити.
  2. Перейдіть по посиланню «Видалити обліковий запис». Програма запропонує вам зберегти профіль видаляється учасника в новій папці на вашому робочому столі. Ви можете зберегти дані, видалити їх або відмовитися від видалення облікового запису. Зробіть вибір та натисніть відповідну кнопку. Підтвердіть рішення, натиснувши «Так».
  3. Якщо ви зайшли як адміністратор, то видалити власний обліковий запис не зможете. Вам доведеться створити нового користувача з правами адміністратора, зайти під його ім’ям і видалити «Адміністратор». Можна дати такі права іншій зареєстрованому учаснику і попросити його видалити вашу «учетку».
  4. Є інший спосіб. Правою клавішею клацніть по значку «Мій комп’ютер» і вибирайте в спадному меню команду «Управління». Розкрийте оснастку «Локальні користувачі» і «Користувачі». Якщо в системі були створені невидимі облікові записи, їх не можна побачити з «Панелі управління» навіть адміністратора. Однак програма «Локальні користувачі та групи» показує всіх зареєстрованих учасників.
  5. Наведіть курсор на потрібну запис і викликайте меню, що випадає клацанням правої клавіші. Вибирайте команду «Видалити». Підтвердіть рішення, натиснувши «Так». У цьому режимі ви можете видалити запис «Адміністратор».

    Можна просто натиснути на клавіатурі Delete. З’явиться те саме діалогове вікно з пропозицією підтвердити видалення.
  6. Обліковий запис не обов’язково видаляти — її можна відключити, і тоді користувач, який під нею зареєстрований, не зайде в систему. Відкрийте оснастку «Локальні користувачі», відзначте обліковий запис і викликайте контекстне меню правою клавішею миші. Вибирайте команду «Властивості» і поставте прапорець в чекбокс «Вимкнути обліковий запис». Для підтвердження натисніть ОК.