Як видалити користувача

Як видалити користувача

При використанні комп’ютера кількома людьми зручно створити для кожного з них свій користувальницький аккаунт. У цьому випадку кожен користувач зможе за власним вибором налаштувати параметри робочого середовища і часто використовуваних програм. Він матиме власний каталог профілю та каталоги для зберігання особистих даних. З часом людина може перестати користуватися комп’ютером і його аккаунт стане не використовуваним. Проте дані профілю, як і раніше будуть зберігатися на комп’ютері, займаючи місце. У цьому випадку не залишається нічого іншого, як видалити користувача, вивільнивши частину ресурсів машини.

Вам знадобиться

Адміністративні привілеї поточного користувацького аккаунту Windows.

Інструкція

  1. Відкрийте оснастку «Керування комп’ютером». Клацніть правою кнопкою миші по ярлику «Мій комп’ютер», розташованому на робочому столі. З’явиться контекстне меню. Виберіть в меню пункт «Управління».
  2. Знайдіть і виділіть видаляється користувача. У дереві «Керування комп’ютером (локальним)», розташованому ліворуч, послідовно розгорніть гілки «Службові програми» і «Локальні користувачі». Гілки розгортаються при подвійному натисканні мишею на текстову мітку гілки, або при одинарному кліці на значку «+», розташованому ліворуч від тексту. Виділіть пункт «Користувачі». Перемістіть фокус вводу на список користувачів, розташований праворуч. Для цього один раз клікніть в будь-якому його місці. Знайдіть у списку користувача, що підлягає видаленню. Переглядайте список, прокручуючи його смугою прокрутки. Клацніть один раз на рядку, в якій відображено інформацію про потрібний користувача.
  3. Почніть процес видалення користувача. Клацніть правою кнопкою миші по виділеному пункту в списку користувачів. З’явиться контекстне меню. Виберіть у ньому пункт «Видалити».
  4. Підтвердіть видалення виділеного користувача. Ознайомтеся з інформацією у вікні попередження. Якщо ви дійсно хочете видалити користувача, натисніть кнопку «Так». Користувач буде видалений.

Зверніть увагу

Будьте обережні. Після видалення користувача, його налаштування і права доступу вже не можна буде відновити. Навіть якщо знову створити користувача з таким же ім’ям.

Корисні поради

Для більш зручного та швидкого пошуку користувачів, відсортуйте список. Для цього клікніть по заголовку стовпця, за значеннями якого необхідно виконати сортування.