Як видалити обліковий запис

Як видалити обліковий запис

Для гнучкого розмежування доступу до даних і ресурсів ЕОМ з можливістю аутентифікації і авторизації, в сучасних операційних системах використовується концепція облікових записів. Облікові записи створюються як для реальних користувачів, що працюють на комп’ютері, так і для деяких служб і додатків. При видаленні служб або припинення використання комп’ютера яким або користувачем, має сенс видалити і відповідний обліковий запис.

Вам знадобиться

- Права адміністратора в Windows.

Інструкція

  1. Відкрийте програму управління ресурсами комп’ютера. Для цього клацніть правою кнопкою миші по іконці «Мій комп’ютер», розташованої на робочому столі. Далі в контекстному меню клацніть по пункту «Управління». Відкриється вікно «Керування комп’ютером».
  2. Активуйте оснащення управління обліковими записами користувачів, що зберігаються на локальному комп’ютері. У дереві, розташованому в лівій частині вікна «Керування комп’ютером», відкрийте розділ «Керування комп’ютером (локальним)», потім розгорніть розділи «Службові програми» і «Локальні користувачі». Виділіть пункт «Користувачі». У правій частині вікна з’явиться список всіх локальних облікових записів.
  3. Знайдіть обліковий запис, який необхідно видалити. Послідовно перегляньте список вікна «Користувачі». Приділяйте увагу вмісту полів «Ім’я» і «Опис». Список для зручності можна відсортувати, натиснувши на одну з кнопок його заголовка. Виділіть елемент списку, відповідний шуканої облікового запису.
  4. Почніть видалення облікового запису. Клацніть правою кнопкою миші по виділеному пункту списку користувачів. З’явиться контекстне меню. Клацніть в ньому за пунктом «Видалити».
  5. Підтвердіть видалення облікового запису. Вивчіть інформацію, наведену в отобразившейся вікні повідомлення «Локальні користувачі та групи». Переконайтеся в тому, що ім’я облікового запису, наведеною у вікні, відповідає тому, яке було позначено для видалення. Натисніть кнопку «Так» для остаточного видалення облікового запису.

Зверніть увагу

Всі файли і папки, раніше зашифровані під віддаленої записом користувача, стануть недоступні для читання. Будьте уважні! Перед видаленням облікового запису зніміть атрибут шифрування з важливих файлів і директорій.

Корисні поради

Якщо немає впевненості в тому, чи не знадобиться видаляється обліковий запис в найближчому майбутньому, її краще не видалити, а заблокувати. Для блокування облікового запису виділіть відповідний пункт списку користувачів, клацніть по ньому правою кнопкою миші, в контекстному меню виберіть пункт «Властивості». З’явиться діалог із заголовком «Властивості:». Встановіть у ньому прапорець «Вимкнути обліковий запис» і натисніть кнопку «OK».