Як видалити зайву сторінку


 

Управління вмістом сайтів, створених в ucoz.com, інтуїтивно зрозуміло, але досвідчений користувач може зіткнутися з деякими проблемами. Так, може виникнути питання про те, як видалити зайву сторінку зі свого сайту. Зробити це можна кількома способами, але в будь-якому випадку, для цього необхідно володіти правами адміністратора.



Інструкція

  1. Авторизуйтесь на сайті та в меню «Конструктор» виберіть пункт «Увімкнути конструктор», сторінка змінить свій вигляд, з’являться кордону блоків і додаткові кнопки. В категорії Main site menu («Головне меню сайту») натисніть на кнопку в вигляді гайкового ключа — відкриється додаткове вікно «Управління меню».
  2. Навпроти кожного пункту меню і підменю ви побачите дві кнопки. Кнопка у вигляді олівця потрібна для редагування назв і адрес пунктів меню. Щоб видалити сторінку, натисніть на кнопку у вигляді значка [x]. Збережіть зміни, скориставшись кнопкою «Зберегти» у вікні «Управління меню», або виберіть у меню «Конструктор» пункт «Зберегти зміни». Після цього можна відключити режим конструктора, вибравши в тому ж меню відповідний пункт.
  3. Видалити зайву сторінку можна також через панель управління. Відкрийте панель, вибравши в меню «Загальне» пункт «Вхід в панель управління». Введіть пароль і код безпеки. У меню, розташованому в лівій частині сторінки, виберіть розділ «Редактор сторінок». Відкриється сторінка управління модулем, виберіть на ній пункт «Управління сторінками сайту».
  4. У верхній частині сторінки встановіть за допомогою списку, що випадає в настроюваних полях значення «Редактор сторінок» і «Всі матеріали», щоб побачити у вікні список всіх наявних сторінок. З правого боку навпроти кожного пункту і підпункту меню будуть розташовані кнопки управління. Перші дві кнопки відповідають за редагування матеріалів. Щоб видалити більш непотрібну вам сторінку, натисніть на останню кнопку у вигляді значка [х] і підтвердіть видалення в з’явилося вікні запиту, натиснувши на кнопку ОК.
  5. Якщо ви не впевнені в своєму бажанні видалити сторінку, то можете тимчасово відключити її відображення. Для цього натисніть на кнопку в вигляді гайкового ключа і на сторінці редагування матеріалу встановіть маркер напроти пункту «Вміст сторінки тимчасово недоступно для перегляду» в групі «Опції» і збережіть внесені зміни.