Як відключити автоматичну перезавантаження при відмові системи


 

При збої в операційній системі комп’ютер починає автоматично перезавантажуватися, користувач не встигає прочитати, що саме викликало помилку. Це не завжди буває зручно. При правильних налаштуваннях повідомлення з інформацією про причину збою буде залишатися на екрані до тих пір, поки користувач сам не виконає перезавантаження.



Інструкція

  1. Щоб відключити автоматичну перезавантаження комп’ютера при відмові системи (залишити так званий синій екран смерті), вам необхідно виконати декілька дій. Викличте вікно «Система». Для цього через меню «Пуск» або клавішу Windows відкрийте «Панель управління». У категорії «Продуктивність і обслуговування» клацніть по значку «Система».
  2. Альтернативний спосіб: клацніть правою кнопкою миші по елементу «Мій комп’ютер» на робочому столі або в меню «Пуск». У контекстному меню виберіть пункт «Властивості». З’явиться нове діалогове вікно «Властивості: Система». Зробіть в ньому активної вкладку «Додатково».
  3. У групі «Завантаження і відновлення» натисніть на кнопку «Параметри», відкриється нове вікно під ім’ям «Завантаження і відновлення». Приберіть маркер з поля навпроти пункту «Виконати автоматичну перезавантаження» в групі «Відмова системи». За необхідності можете встановити маркер в поле «Записати подію в системний журнал». Застосуйте нові налаштування.
  4. Після даних дій перезавантаження при збої в системі не буде виконуватися автоматично, натомість з’явиться синій екран з повідомленням про помилку. Якщо в налаштуваннях ви вказали записувати події в журнал, після перезавантаження ви зможете перечитати повідомлення і, можливо, вжити належних заходів.
  5. Для того щоб ознайомитися з журналом подій, відкрийте «Панель управління» через меню «Пуск» і виберіть в категорії «Продуктивність і обслуговування» розділ «Адміністрування». З наявних у папці ярликів виберіть значок «Перегляд подій». Відкриється нове вікно.
  6. У лівій частині вікна виділіть за допомогою миші пункт «Система» і ознайомтеся зі списком. Повідомлення про помилки виділені червоним значком. Щоб прочитати зацікавило повідомлення повністю, клацніть по ньому двічі лівою кнопкою миші — воно буде відкрито в окремому вікні.