Як відключити гостя


 

Поняття «гість» в інтернеті можна розглядати в різних контекстах. Операційна система Windows розрахована на декількох користувачів, для кожного з яких створюється свій власний аккаунт. Щоб видалити обліковий запис «Гість», необхідно виконати ряд певних дій. А для закриття доступу небажаним «гостям» в якійсь із соціальних мереж, існує також свій алгоритм.


Вам знадобиться

Доступ в інтернет.

Інструкція

  1. Для забезпечення тимчасового доступу користувача до комп’ютера створюється обліковий запис гостя. Людина, який увійшов в систему як «Гість», не має право встановлювати обладнання та програмне забезпечення, створювати пароль або змінювати параметри. Так як гостьова обліковий запис дозволяє користувачам входити в мережу і працювати в Інтернеті, її рекомендується відключати (якщо дана опція не використовується).
      
  2. Зайдіть в «Панель управління» через меню «Пуск». Відкрийте сторінки служби «Облікові записи користувачів», за допомогою якої відбувається управління і настройка вищевказаних параметрів в операційній системі Windows. У вікні даної служби відображаються всі наявні акаунти операційної системи.
  3. Виберіть ту обліковий запис користувача, яку потрібно відключити. Клацніть по її значку. Перед вами відкриються настройки облікового запису. Щоб відключити користувача, необхідно натиснути на посилання «Видалення облікового запису».
  4. Далі виберіть дію, яку потрібно провести з файлами видаляється облікового запису. Їх можна зберегти як файли облікового запису адміністратора, або ж повністю видалити з комп’ютера. Вибравши необхідну дію, підтвердіть видалення акаунту користувача.
  5. Тепер при включенні комп’ютера користувачам не буде надаватися вибір облікового запису для входу. Візьміть до уваги, що обліковий запис «Гість» не видаляється повністю, а лише тимчасово вимикається. При бажанні його можна знову включити назад, виконавши аналогічний ряд послідовних дій.
  6. Якщо ж ви не хочете, щоб «гості» відвідували вашу сторінку в будь-якої з соціальних мереж, наприклад: «Мій світ», «Однокласники», «Вконтакте» і т.д., її можна закрити, зробити недоступною для перегляду, відправивши sms-повідомлення на запропонований номер. Більш детальну інформацію шукайте в інтерфейсі головного вікна соціальної мережі, в розділі «Налаштування доступу». У багатьох соціальних мережах, наприклад, в «Однокласниках», можна «забанити» небажаного гостя, за допомогою опції контекстного меню, викликаного на його фотографії або аватарі.