Як відкрити доступ Windows Server 2003


 

Неодмінними умовами надання загального доступу до вибраної папки на комп’ютері під керуванням Windows Server 2003, є використання файлової системи NTFS і зміна дозволів для необхідної папки. Залучення додаткового програмного забезпечення не вимагається.



Інструкція

  1. Переконайтеся в тому, що використовується файлова система NTFS або конвертуйте її в необхідний формат у командному рядку за допомогою синтаксису команди convert імя_тома: / fs: NTFS.
  2. Здійсніть вхід в систему з обліковим записом адміністратора комп’ютера або користувача, що входить до групи адміністраторів, і викличте головне системне меню, натиснувши кнопку «Пуск» для ініціації проведення операції надання доступу до вибраної папки на комп’ютері під керуванням Windows Server 2003.
  3. Розкрийте посилання «Усі програми» і розгорніть вузол «Стандартні». Відкрийте програму «Провідник Windows» і відкрийте розділ «Мій комп’ютер». Вкажіть бажаний тому для створення нової папки, що підлягає відкриттю доступу і розкрийте меню «Файл» верхньої сервісної панелі вікна програми.
  4. Вкажіть пункт «Створити» і скористайтеся командою «Папку». Внесіть бажане ім’я нової папки і підтвердіть свій вибір, натиснувши функціональну клавішу Enter.
  5. Викличте контекстне меню створеної папки кліком правої кнопки миші і вкажіть пункт «Загальний доступ і безпека». Застосуйте прапорець на полі «Відкрити спільний доступ до цієї папки» і авторизуйтеся виконання обраного дії, натиснувши кнопку OK.
  6. Поверніться в контекстне меню створеної папки і вкажіть пункт «Властивості». Скористайтеся вкладкою «Доступ» діалогового вікна і виберіть опцію «Дозволи». Використовуйте кнопку «Додати» для виклику наступного діалогового вікна вибору потрібних користувачів і вкажіть підлягає відкриттю доступу обліковий запис у списку.
  7. Застосуйте прапорці на полях обраних дозволів для вибраного користувача і підтвердіть свій вибір, натиснувши кнопку OK. Перейдіть до групи «Все» і скористайтеся кнопкою «Видалити» для заборони доступу до створеної спільної папки для всіх користувачів, крім обраного. Підтвердіть застосування зроблених змін, натиснувши кнопку OK.