Як відкрити фірму в Казахстані


 

Навіть якщо у вас немає казахського громадянства, ви зможете відкрити фірму в цій країні в звичайному порядку, передбаченому для реєстрації юридичних осіб. Однак для реєстрації ІП потрібно хоча б вид на проживання в Казахстані.


Вам знадобиться

— гроші для статутного капіталу.

Інструкція

  1. Визначтеся з місцезнаходженням юридичної особи, підготуйте статутний капітал для ТОО, уточніть коди видів економічної діяльності, придумайте назву для фірми.
  2. Підготуйте пакет установчих документів російською та казахською мовами (кожен повинен бути в 3-х примірниках). Бланки для документів ви можете отримати в територіальному органі юстиції, розташованому за місцем вашого тимчасового перебування. Складіть заяву на державну реєстрацію юридичної особи, в якому вкажіть:
    - Найменування фірми;
    - Юридична адреса;
    - Склад і кількість засновників;
    - Код країни;
    - Коди видів економічної діяльності;
    - Розмір статутного капіталу;
    - Приблизну кількість людей, які будуть працювати в компанії.
        
  3. Оформіть все установчі документи відповідно до вимог. Якщо ви і інші засновники фірми вирішили здійснювати свою діяльність на підставі типового договору, то установчий статут вам не знадобиться. Якщо ви єдиний засновник, то вам не буде потрібно і договір.
  4. Відкрийте рахунок і внесіть на нього статутний каптал. Заплатіть держмито. Передайте весь пакет документів (в тому числі і апостилі документів, що засвідчують особу, і договір оренди приміщення) до територіального органу юстиції. Реєстрація буде здійснена протягом 3-х днів.
  5. Отримайте в юстиції:
    - Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи;
    - Свідоцтво БІН.
        
  6. Якщо ви збираєтеся відкрити в Казахстані ІП, вам для цього буде потрібно вид на проживання в цій країні або постійна реєстрація. Уявіть в органи юстиції ІПН, виписку з будинкової книги, фотографію 3,5 × 4,5. Складіть заяву, де, крім особистих даних і адреси IP, вкажіть і перелік видів діяльності. Отримайте протягом 3-х днів з моменту подачі документів свідоцтво про державну реєстрацію.