Як відкрити шенгенську візу на Україну

Як відкрити шенгенську візу на Україну

Можливість поїхати на відпочинок або на роботу за кордон тепер є у багатьох громадян СНД. Однак громадянам України для того щоб підтвердити своє право на поїздку до Європи, придбання польської транзитної візи тепер явно недостатньо.

Інструкція

  1. Приготуйте наступні документи:

    - Завірену ксерокопію паспорта громадянина України (1, 2 сторінки та прописка);

    - Завірену ксерокопію ідентифікаційного номера;

    - Оригінал закордонного паспорта (дійсний ще, як мінімум, протягом півроку);

    - 1 фото 3,5 × 4,5 см (не менше 75% площі особи);

    - Довідку з місця роботи (із зазначенням посади та розміру зарплати);

    - Довідку з банку про наявність на рахунку достатніх коштів для поїздки (з розрахунку € 50 на один день) або дорожні чеки.

    Якщо ви збираєтеся відкривати робочу або гостьову візу, то вам потрібно буде отримати в місцевому відділенні УМВС та довідку про несудимість.
  2. Крім цього для туристичної поїздки вам знадобляться документи, що підтверджують бронювання готелю (або ваучер); для ділової або робочої поїздки — запрошення від бізнес-партнера або роботодавця за кордоном, а для приватного візиту — гостьове запрошення.
  3. У будь-якому запрошенні повинні бути вказані реквізити запрошеної сторони і запрошеної особи, мета і терміни візиту (з одноразовим, дворазовим або багаторазовим в’їздом). Якщо запрошення службове, то до нього потрібно буде докласти завірену копію контракту та статутних документів (ваших, якщо є, і партнера або роботодавця). Якщо запрошення було отримано вами від приватної особи, прикладіть до нього засвідчені копії документів, що підтверджують родинні стосунки.
  4. Оформіть та медичну страховку для поїздки в Європу. Якщо ви їдете за турпутівкою, то про це подбає фірма. Страховка повинна бути на суму не менше, ніж € 30.000.
  5. Зверніться до посольства або консульства тієї країни, з якою ви почнете свою подорож по Європі (або тієї, з якої прийшло запрошення), заповніть анкету-заяву, вказавши в ній тільки достовірні відомості, в тому числі контактний телефон. Прикладіть до анкети всі підготовлені вами документи. Протягом 10 днів вам подзвонять за вказаною в анкеті телефону і повідомлять про рішення. Відмова ви можете отримати, якщо:

    - Відомості, надані вами, виявилися недостовірними;

    - Перевищена квота на іноземних фахівців (для робочої візи);

    - Ви мали порушення візового режиму раніше.