Як відкрити Шенгенську візу

Як відкрити Шенгенську візу

Поглянути на легендарне творіння Ейфеля, зробити знамените фото з пізанської вежею, випити темного пива в невеликій броварні баварського містечка, поплескати тореадора, що переміг бика, — все це можна зробити тільки власникові шенгенської візи.

Вам знадобиться

паспорт, фотографії, страховка, анкета, квитки, довідки.

Інструкція

  1. Щоб отримати шенгенську візу, підготуйте необхідні документи самостійно або в турагенції. Візьміть закордонний паспорт і перевірте його термін дії, він повинен діяти не менше трьох місяців з дня закінчення вашої поїздки. Також перевірте наявність порожніх сторінок, для візи необхідна наявність хоча б 2 порожніх сторінок. Підготуйте ксерокопії всіх сторінок закордонного паспорта і сторінок внутрішнього паспорта з відмітками.
  2. Далі на сайті посольства обраної країни уважно ознайомтеся з вимогою до фотографії. Потім у фотосалоні зробіть потрібну кількість фотографій, як правило, необхідний їх розмір 3,5 х4, 5 см, 70-80% обличчя на фотографії на світлому або блакитному тлі.
  3. Після цього необхідно заповнити анкету на отримання шенгенської візи, скачайте її з сайту посольства країни призначення. Як правило, анкета заповнюється англійською мовою. Приклейте на анкету (в спеціальне місце) одну фотографію.
  4. Потім оформите туристичну страховку на період вашої подорожі. Зробіть це в найближчому відділенні страхової компанії або безпосередньо перед посольством, де стоять газелі, в яких оформляють страховку за п’ять хвилин.
  5. Візьміть на роботі довідку про зарплату. Якщо ви студент, візьміть в деканаті довідку про те, що ви вчитеся в університеті. Якщо ви не працюєте або якщо ви студент, в посольство необхідно надати документи, що свідчать про те, що ви платоспроможні і можете забезпечити свою поїздку.
  6. Купуйте квитки до місця призначення і назад, забронюйте готель. Далі підготуйте папку, в яку складіть всі підготовлені документи і сміливо подавайте їх у консульство.

Зверніть увагу

Туристична страховка повинна бути з покриттям не менше 30 тисяч євро, на тиждень вона обійдеться вам в 300-400 рублів.

Корисні поради

Заздалегідь запишіться в посольство, це можна зробити на сайті посольства або по телефону.