Як відкрити візу до Фінляндії

Як відкрити візу до Фінляндії

Усім громадянам, які проживають на території Російської Федерації, для подорожі до Фінляндії необхідно отримати візу. Це заняття вимагає відповідальної підготовки. У нашій країні Шенгенську візу можна відкрити в Візовому Центрі або Посольстві Фінляндії.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Міжнародний страховий медичний поліс;
- Кольорова фотографія для анкети;
- Заповнена анкета.

Інструкція

  1. Після того, як буде зібраний весь необхідний пакет документів, зателефонуйте і запишіться на прийом до Візового відділу Посольства Фінляндії. Запис ведеться і через офіційний сайт консульства. Для цього відвідаєте головну сторінку сайту і виберіть пункт «Запис на прийом», потім вкажіть, куди саме вам потрібно записатися і виберіть ваше місто. Після цього вкажіть, скільки заявників йде на прийом, тип заявників та візову категорію. Залиште адресу своєї електронної пошти, виберіть пароль і натисніть «Надіслати». Далі заповніть усі необхідні відомості про заявників, введіть код, отриманий в повідомленні на телефон, і оберіть дату і час запису на прийом. Роздрукуйте підтвердження.
  2. У призначений час і дату приїжджайте в Візовий відділ, щоб подати документи. У внутрішньому дворі Консульства встаньте в праву чергу на подачу документів. Якщо ви записувалися через сайт, то з роздрукованим підтвердженням підійдіть до охоронця, і він запросить вас у вказаний час.
  3. Увійшовши в Візовий відділ, підійдіть до віконця реєстратора і візьміть талончик з позначенням номера черги номера кабінки.
  4. Пройдіть в зал очікування і чекайте, коли підійде ваша черга, зазначена в талоні. Ваш номер і номер кабінки висвітяться на табло.
  5. Підійдіть до зазначеної кабінці і віддайте документи, далі вам належить відповісти на кілька запитань щодо мети поїздки.
  6. Після того, як співробітник відділу перевірить правильність оформлення і забере ваші документи, візьміть у нього квитанцію на оплату збору. А також на квитанції вкажуть дату отримання закордонного паспорта і візи.
  7. Сплатіть консульський збір не пізніше, ніж через два дні після подачі документів.
  8. У позначений на квитанції день приїжджайте в Візовий відділ, займіть чергу і отримаєте візу та паспорт.

Зверніть увагу

Якщо мета поїздки буде вказана нечітко, то в отриманні візи може бути відмовлено.

Корисні поради

Якщо у вас залишилася невикористана мультивіза, оформлена на півроку, ви маєте право запросити річну мультивізу.