Як відкрити візу в Китаї

Як відкрити візу в Китаї

В даний час економіка і туристична інфраструктура Китаю стрімко розвиваються. Все більша кількість людей їдуть в цю дивовижну країну для чудового відпочинку і по робочих справах. Для поїздки в Китай з нашої країни потрібно оформлення візи.

Інструкція

  1. Замовте закордонний паспорт, якщо у вас його немає. При наявності цього документа, перевірте термін його дії.
  2. Сфотографуйтеся для вклеювання в анкету фотографії. Зображення повинно бути кольоровим розмір — 3х4.
  3. Заповніть анкети відповідної форми російською мовою в Консульському відділі Посольства Китаю. Це — анкета для поїздки в Китай та додаткова анкета для оформлення візи в Китаї.
  4. Зачекайте 7 днів. За цей час віза буде повністю оформлена. Можливе оформлення в більш короткі терміни за більш високу оплату.
  5. Існують додаткові документи, які можуть знадобитися для оформлення візи:

    - Для туристичної візи: дійсне запрошення, яке видано уповноваженими туристичними організаціями Китаю;

    - Для комерційної візи: запрошення з боку китайської сторони, в якому вказано ім’я і прізвище особи англійською або російською мовою, мета поїздки і час перебування в Китаї, номер закордонного паспорта (якщо віза багаторазова потрібно запрошення-оригінал 1 ступеня від уповноваженої організації);

    - Для навчальної візи: повідомлення про надходження до ВУЗу, анкета, видана навчальним закладом (оригінал і копія), медичне дослідження — копія та оригінал (у випадку, якщо навчання триватиме понад півроку);

    - Для робочої візи: запрошення, підтвердження на право трудової діяльності (оригінал та копія), виданий Міністерством праці Китаю, медична довідка;

    - Для транзитної візи: візи до країн, в які здійснюється поїздка, авіаквиток на весь маршрут прямування.

    Є можливості відвідування Китаю без оформлення візи за місцем проживання:

    -Поїздка для відпочинку на острів Хайнань з групової путівці туристичної фірми;

    -Перебування в Китаї менше 24 годин;

    -Оформлення візи для перебування в Китаї може бути вироблено в деяких аеропортах Китаю або в туристичних агентствах цієї країни (при собі потрібно мати діючий закордонний паспорт, кольорову фотографію, кошти для оплати візового збору).