Як відмовитися від громадянства Узбекистану

Як відмовитися від громадянства Узбекистану

Якщо ви хочете стати громадянином іншої країни, будучи на даний момент громадянином Узбекистану, вам доведеться зібрати чимало документів для того, щоб ваше клопотання було задоволено.

Інструкція

  1. Всі документи, необхідні для відмови від громадянства Республіки Узбекистан, повинні бути представлені в УВВіГ цієї країни в 3-х примірниках згідно з переліком.
  2. Напишіть заяву на відмову від громадянства на ім’я Президента Республіки Узбекистан. До заяви додайте наступні документи: анкету; автобіографію, складену за формою (якщо разом з вами виїжджають родичі, слід представити в анкеті і всю необхідну інформацію про них); завірену копію всіх сторінок узбецького паспорта; 3 фото 4 × 5 см; завірені копії свідоцтв про народження та шлюб (якщо разом з вами виїжджають діти, уявіть і їх свідоцтва про народження); письмова згода дітей від 14 до 18 років про відмову від громадянства, завірене нотаріусом; згода другого з батьків, що виражає його ставлення до виїзду дитини на ПМЖ в іншу країну (якщо їде разом з дитиною тільки один з батьків); письмове підтвердження осіб, які перебувають на вашому утриманні, про відсутність до вас матеріальних претензій (якщо є такі особи); завірені копії паспортів ваших близьких родичів, що є жителями інших країн (якщо такі є ).

    На вимогу УВВіГ Узбекистану ви будете повинні надати і інші документи, що підтверджують відсутність у вас матеріальних та інших зобов’язань по відношенню до громадян і організаціям цієї країни. Крім цього, вам можуть знадобитися свідоцтво про розірвання шлюбу та про смерть ваших близьких родичів та документи про усиновлення або позбавлення батьківських прав.
  3. Всі відомості, що містяться в документах, повинні бути чіткими і повними. Виправлення не допускаються.
  4. Кожен з трьох необхідних пакетів документів повинен бути підшитий в окремий швидкозшивач відповідно до наведеного переліку. Уявіть документи, з’явившись в УВВіГ особисто, або надішліть їх рекомендованим листом. Протягом року на вашу клопотанням буде прийнято рішення.