Як відновити вилучену обліковий запис

Як відновити вилучену обліковий запис

У деяких випадках, особливо при програмному або системному збої, видаляються облікові записи користувачів операційної системи. При новому завантаженні комп’ютера користувач не може зайти в систему під своїм логіном. Здавалося б, що ситуація безвихідна, але не варто впадати у відчай. В операційній системі Windows XP і вище, передбачена дуже корисна утиліта, яка допомагає в більшості випадків збою системи. Вона називається «Відновлення системи» або в англійському варіанті «System Restore». Ця утиліта, якщо не вдаватися в подробиці, допомагає повернути комп’ютер до стану, в якому він перебував до збою. При кожній установці програми або драйверів ця утиліта зберігає образ системи на жорсткому диску, і, відповідно, при необхідності їх можна з легкістю відновити.

Інструкція

  1. Зайдіть в меню Пуск — Всі програми — Стандартні — Службові (All Programs | Accessories | System Tools).
  2. У появівішемся вікні «Ласкаво просимо в майстер відновлення системи» (Welcome To System Restore) натисніть «Далі» (Next).
  3. У вікні «Вибір точки відновлення» (Select A Restore Point) необхідно вибрати точку відновлення, на дату коли операційна система працювала без збоїв.
  4. Натисніть «Далі» (Next).
  5. Таким чином, ви запустили утиліту для відновлення стану операційної системи до збою.
  6. В кінці роботи цієї утиліти відбудеться перезавантаження комп’ютера. І після перезавантаження видалені облікові записи мають з’явитися у вікні вибору користувачів. Але, потрібно пам’ятати, що відновиться не тільки профіль цього користувача, відновиться стан всіх існуючих профілів даного комп’ютера. Якщо були встановлені якісь програми, то після збою вони втечуть. Якщо все ж таки не допомогло, то можна повернутися до вихідного стану операційної системи. Для цього потрібно скасувати результат роботи утиліти «Відновлення системи» (System Restore).
  7. Для цього потрібно зайти в утиліту «Відновлення системи» (System Restore). У вікні «Ласкаво просимо в майстер відновлення системи» (Welcome To System Restore) вибрати опцію «Скасувати останнє відновлення» (Undo My Last Restoration). Далі слідувати інструкції, що відображаються. Після закінчення роботи комп’ютер знову буде перезавантажений.

Зверніть увагу

Ця утиліта може і не допомогти. Це залежить від налаштувань вашої операційної системи, і від об’єму жорсткого диска вашого комп’ютера. Справа в тому, що образи системи зберігаються на жорсткому диску, і коли не вистачає місця, виділеного для них, то всі ці образи затираються новими. Так само утиліта відновлення системи може бути просто відключена. Робиться це також для економії місця на жорсткому диску, але незважаючи на економію місця жорсткого диска, відключати її не рекомендується.