Як виїхати в Росію з видом на проживання


 

Громадяни іноземних держав, які бажають проживати і працювати в Російській Федерації, і при цьому не втратити поточне громадянство, мають можливість це зробити, виїхавши в Росію з видом на проживання.


Інструкція

  1. Перш ніж оформляти процедуру виїзду в Російську Федерацію, вам слід визначитися з місцем проживання на території цієї країни, оскільки для оформлення посвідки на проживання вам доведеться в заяві вказувати місце фактичного проживання, підтверджене відповідними документами.
  2. Іноземцям слід уточнити в паспортно-візової служби за місцем постійного проживання в рідній країні, які документи або відмітки в паспорті слід мати на момент перетину російського кордону.
  3. При в’їзді на територію Російської Федерації заповніть міграційну карту, яку слід зберегти, оскільки цей документ буде необхідний при оформленні дозволу на тимчасове проживання в Росії.
  4. Вид на проживання в Російській Федерації іноземні громадяни можуть отримати тільки після закінчення одного року постійного перебування на підставі дозволу на тимчасове проживання. Відповідно, перш ніж отримувати посвідку на проживання, вам слід оформити це дозвіл.
  5. Для отримання дозволу на тимчасове проживання зверніться до міграційної служби у Вашому передбачуваного місця проживання на території Росії, а якщо ви перебуваєте за кордоном, то в консульський відділ Російської Федерації. У міграційному відділенні напишіть у двох примірниках за встановленою формою заява на тимчасове перебування і обов’язково прикладіть документ, що підтверджує фактичне місце вашого перебування в Росії. Крім цього разом із заявою слід подати такі документи:

    • паспорт;
    • свідоцтво про народження;
    • міграційну карту;
    • документ, що підтверджує проживання громадянина іноземної держави за територією його громадянства;
    • довідку про відсутність судимості;
    • чотири фотографії;
    • при необхідності свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей;
    • довідку про відсутність ВІЛ — інфекції;
    • квитанцію про сплату державного мита.

    За результатами розгляду заяви вам буде видано дозвіл на тимчасове проживання.
        


  6. Після закінчення одного року після видачі дозволу на тимчасове проживання ви можете оформляти дозвіл на проживання. Заява про отримання виду на проживання вам слід подавати до органів МВС за місцем вашого фактичного проживання на території Російської Федерації. До заяви необхідно додати такі документи:

    • нотаріально завірену копію паспорта;
    • нотаріально завірену копію вашого свідоцтва про народження;
    • при необхідності, нотаріально завірені копії свідоцтва про шлюб і народження дітей;
    • чотири фотографії;
    • довідку з місця роботи;
    • довідку про реєстрацію за місцем проживання;
    • довідки про доходи і відсутність заборгованості перед податковою інспекцією;
    • довідку про відсутність ВІЛ — інфекції;
    • довідку з шкірно-венерологічного та туберкульозного диспансерів.

    Ваше заява повинна бути розглянута протягом шести місяців з моменту подачі, і за результатами її розгляду ви отримаєте вид на проживання в Російській Федерації.