Як виїхати жити в Грецію


 

Імміграційне законодавство Греції, що забороняє легалізацію нелегальних іммігрантів і скорочує підтримку репатріантів та економічних мігрантів, тим не менш, передбачає досить інших можливостей для бажаючих стати громадянином цієї країни.


Інструкція

  1. Підтвердіть наявність постійного доходу в сумі не менше 2 тисяч євро на місяць на себе і додатково 20% на дружину і по 15% на кожну дитину, щоб отримати посвідку на проживання фінансово-незалежного особи. Крім цього, в якості перестраховки, від вас можуть зажадати внесення певної суми на рахунок, відкритий в грецькому банку.
  2. Спробуйте отримати дозвіл на роботу в країні, щоб зробити економічну міграцію. У зв’язку зі скасуванням легалізації працівників ваш потенційний роботодавець повинен мати певний статус, щоб довести державним органам вашу незамінність в якості спеціаліста для країни. Якщо ви вільно володієте грецьким та англійською мовою, є кваліфікованим управлінцем або менеджером, ваші шанси отримати роботу в Греції досить великі. Робоча віза, що дає право на здійснення трудової діяльності в країні, видається після отримання дозволу Міністерства закордонних справ та Міністерства громадського порядку Греції.
  3. Отримайте можливість виїхати до Греції, скориставшись правом на репатріацію, що дозволяє громадянам країни та їх нащадкам повернутися на батьківщину. Якщо ви є членом сім’ї людини, законно проживає в Греції, то маєте право возз’єднатися з ним.

    Створіть на території Греції закриту компанію з обмеженою відповідальністю або відкрите акціонерне товариство зі статутним капіталом, що перевищує, відповідно, 18 і 60 000 євро, щоб отримати право на бізнес-імміграцію.

  4. Подайте запит на отримання грецького громадянства на основі народження, в результаті усиновлення або визнання батьківства громадянином Греції. Якщо ви є етнічним греком, у вас є можливість отримати громадянство країни після вступу на службу в Збройні сили Греції.

    Якщо ви прожили законно в країні протягом 10 років, є чоловіком громадянина Греції, маєте спільну дитину і прожили в Греції три роки, пройдіть процедуру натуралізації, щоб отримати грецьке громадянство.