Як виїхати жити в Індію


 

Ті охочі, які планують виїхати жити в Індію, звертають увагу в основному тільки на теплий тропічний клімат цієї країни і відносно невисоку вартість проживання. Проте існують і інші фактори, про які слід задуматися задовго до переїзду.


Вам знадобиться

— закордонний паспорт, дійсний ще не менше півроку;
- Дві заповнені анкети з особистим підписом (такі анкети можна знайти на сайті візового центру Індії);
- Дві однакові кольорові фотографії, їх необхідно вклеїти в анкети;
- Для неповнолітніх потрібна буде копія свідоцтва про народження;
- Довідка про здоров’я (при оформленні візи на термін, що перевищує три місяці);
- Копія внутрішнього паспорта;
- Лист-запрошення (від роботодавця або навчального закладу).

Інструкція

  1. По-перше, знайдіть якомога більше інформації різного характеру, а по можливості відвідайте Індію перед переїздом просто як турист. Бувалі мандрівники і люди, вже проживають в цій країні, радять вчинити саме так. Справа в тому, що на власні очі можна отримати близько 90% всієї інформації, що цікавить. Так що після відвідин Індії більшість питань відпаде само собою.
  2. Зверніть увагу, що для поїздки в Індію вам знадобиться віза. Якщо ви їдете туди вперше і хочете озирнутися, подавайте заяву саме на туристичну візу. Вона видається лише на термін до півроку. Як правило, візу такого типу продовжити не можна. Після закінчення терміну її дії ви повинні будете покинути межі Індії.
  3. Крім того, існує ще й бізнес-віза. Термін її використання набагато перевищує термін туристичної візи. На отримання такого можуть претендувати ті, хто відкрив власну фірму в Індії чи отримав офіційне запрошення від роботодавця. Варто відзначити, що і отримання подібної візи пов’язано з куди більшими труднощами: наприклад, для переїзду до Індії буде потрібно мати досить затребувану в цій країні професію і мовний сертифікат.
  4. Особи, які бажають здобути вищу освіту в Індії, можуть претендувати на отримання студентської візи. Проте безпосередня видача документа буде проведена лише після того, як буде пред’явлено письмове запрошення ВНЗ.
  5. Громадяни, які хочуть перебратися в цю країну на постійне місце проживання, безсумнівно, однією лише туристичною чи студентською візою обмежитися не зможуть. Їм знадобиться отримання виду на проживання (ВНЖ). Воно, до речі, може бути двох видів: тимчасове і постійне. ВНЖ першого типу обмежена терміном на 1 рік. Як показує практика, постійний вид на проживання має термін від п’яти до десяти років.
  6. Натуралізуватися зможуть особи, які відповідають всім висунутим вимогам. По-перше, вони повинні відмовитися від колишнього громадянства (в Індії не передбачено подвійне громадянство). По-друге, особа повинна проживати в країні або не менше 12-ти місяців перед подачею заяви. Крім того, обов’язково розглядається репутація заявника, його володіння іноземною мовою / мовами. Але завжди варто пам’ятати, що уряд може, незважаючи на відповідність усім вимогам, відхилити подібну заяву.