Як виходити з чату в Скайпі

Як виходити з чату в Скайпі

Як іноді приємно поговорити з кимось, кого давно не бачив, і особливо, якщо ваш друг чи знайомий знаходиться від вас далеко. І не просто побалакати в чаті, через електронну пошту або телефон, а побачити рідне обличчя, почути бажаний голос. Або навіть провести он-лайн конференцію з партнерами по бізнесу — візуальний контакт набагато більше розповість вам про людей, ніж простий телефонна розмова.

Інструкція

  1. Все, що потрібно для такого спілкування — це навушники, веб-камера і програма Скайп. Її відмінність від інших програм, таких як ICQ, QIP або Jabber, полягає в тому, що ви можете розмовляти в чаті як з однією людиною, так і відразу з декількома десятками людей. Однак не завжди спілкування має бути настільки відкритим, а тому виникають ситуації, коли потрібно видалити одного зі співрозмовників з чату або «вичистити» цілу групу.
  2. Для того щоб видалити груповий контакт, клацніть правою клавішею миші по імені групи у списку контактів, виберіть — «видалити». Сучасні версії програм не дозволяють одномоментно видалити кілька груп, а значить, вам потрібно видаляти кожну окремо. Але це часто не спрацьовує: вся справа в тому, що видаляється контакт може вам не належати. У такому випадку знайдіть того, хто вас додав чат, і попросіть видалити вас.
  3. Щоб вийти з групового чату, виберіть вкладку «Розмови» та натисніть правою кнопкою мишки на груповому чаті. З’явиться меню, в якому виберіть пункт «Вийти з розмови», ваші співрозмовники отримають сервісне повідомлення, що ви більше не підтримуєте спілкування. Повернутися можна тим же шляхом: клікніть правою кнопкою і виберіть пункт «Відновити спілкування».
  4. Багато користувачів, які працюють з останніми версіями програми, часто стикаються з проблемою виходу з чату. Частина з них навіть хитає старі версії, оскільки в них все простіше, а сервіс інтуїтивно зрозумілий. Але ж і нову версію можна налаштувати на вид попередньої. Для цього в меню «Вид» потрібно вибрати опцію «Компактний режим перегляду».
  5. Пам’ятайте про те, що видаляючи співрозмовника чи групу, ви автоматично відправляєте їм повідомлення-повідомлення: «Ви вилучені зі списку контактів», а це означає, що ви повинні бути готові відповісти на питання про причини свого вчинку.