Як вийти з соціальної мережі


 

Вихід із соціальної мережі іноді буває необхідний. Хтось просто залишає профіль на час, хтось видаляє аккаунт назавжди. Кожен приймає рішення сам, навіщо і коли це потрібно. Адже зробити це можна в будь-який момент без обмежень.



Інструкція

  1. Використовуйте посилання з написом «Вийти» або «Вихід», клацнувши по ній, якщо потрібно на короткий час залишити профіль у соціальній мережі. При відвідуванні домашньої сторінки (за адресою соцмережі) вам не буде відображатися ваш профіль, і для отримання новин і оновлень потрібно виконати вхід, ввівши логін і пароль. Практично для всіх соціальних мереж цей спосіб однаковий, різниця лише у відображенні кнопки виходу. На деяких сайтах замість слова «Вихід» можна зустріти невелику піктограму із зображеною на ній відкритими дверима. Варто пам’ятати, що просте натискання даної кнопки ще не означає, що на комп’ютері не залишилося жодних даних щодо вашого відвідування соціальної мережі (буде потрібно видалити cookies, якщо хочете, щоб про відвідування профілю не було будь-кому відомо).
  2. Видаліть профіль, якщо потрібно залишити соціальну мережу назавжди. Способи відрізняються для різних соцмереж, тому необхідно звернутися в довідкову службу або FAQ (Frequently Asked Questions — часто задаються) на сайті, щоб дізнатися, як саме видаляється профіль з тієї чи іншої соціальної мережі. Наприклад, «Вконтакте» дозволяє видалити сторінку з усіма даними і записами, пов’язаними з цією сторінкою, через меню налаштувань. В будь-який інший соцмережі існує можливість ручного видалення облікового запису, і дуже рідко зустрічається варіант, коли для знищення профілю потрібно написати в техпідтримку. Багато сайтів при цьому залишають користувачеві право на відновлення аккаунта, найчастіше безкоштовна.
  3. Пам’ятайте, що деякі соцмережі надають доступ до профілю за допомогою інших порталів, на яких ви зареєстровані, тому натиснути кнопку «Вихід» виявиться недостатнім: при відвідуванні сторінки порталу ви знову потрапите на свою сторінку. В такому випадку буде потрібно вийти і з усіх пов’язаних з профілем акаунтів, щоб не відбувалося автоматичного входу.