Як вийти заміж в Америці


 

Якщо ви зібралися заміж за людину, що має американське громадянство, подумайте, в якому статусі вам зручніше приїхати в США. Ви можете подати документи на візу нареченої і укласти шлюб в Америці чи в’їхати в країну, вже зареєструвавши свої відносини в російському загсі. Але якщо почуття застигли вас під час ділової або туристичної поїздки, ви теж зможете вступити в шлюб — а пізніше подбати про те, щоб його визнали дійсним.


Вам знадобиться

— закордонний паспорт;
- Свідоцтво про народження;
- Свідоцтво про розірвання шлюбу;
- Консульський збір;
- Фотографії;
- Медичний висновок;
- Довідка про несудимість;
- Квиток в США.

Інструкція

  1. Якщо ви не дуже добре знайомі з майбутнім чоловіком, логічніше приїхати в Америку по візі нареченої К-1. Вона видається на три місяці, протягом яких ви повинні будете прийняти рішення про шлюб і зіграти весілля або відмовитися від неї і повернутися додому.
  2. Не намагайтеся обійти закон і в’їхати в країну по гостьовій візі. Якщо вас запідозрять в обмані і відмовлять в її отриманні, ви не зможете оформити й візу іншого типу. Не ризикуйте. К-1 отримати нескладно — за умови, що ви і ваш наречений справді хочете цього.
  3. Основна робота зі збору необхідних документів для отримання візи нареченої лягає на плечі нареченого — адже саме він є ініціатором запрошення. Ваше завдання — до моменту заповнення анкети зібрати якомога більше підтверджень ваших почуттів. Підійдуть листи, вітальні листівки, спільні фотографії, квитки, чеки. Співробітники консульства повинні упевнитися, що ви дійсно плануєте укласти шлюб, і він буде не фіктивним.
  4. Після подачі петиції нареченим і отримання схвалення ви отримаєте поштою запрошення від американського посольства пройти співбесіду з приводу видачі візи. Вам необхідно зібрати пакет документів: свідоцтво про народження, документ, що підтверджує розірвання попереднього шлюбу або смерть колишнього чоловіка, довідка про відсутність судимості, закордонний паспорт і кольорове фото розміром 50 на 50 мм. Переведіть документи на англійську і зніміть з них копії. Пройдіть медкомісію в одному із центрів, акредитованих при посольстві США. Висновок лікарів прикладіть до решти документів.
  5. Пройдіть співбесіду. Отримавши візу, купуйте квиток до США. Приїхавши в країну, ви можете зареєструвати шлюб. Проходити медкомісію додатково вам не знадобитися. Подаючи документи, додайте копію довідки, виданої в акредитованому медичному центрі.
  6. Якщо ви вирішили зареєструвати свої відносини в Росії, для в’їзду в США вам знадобитися віза на возз’єднання сім’ї. Її очікування може бути досить тривалим. Такий варіант зручний дівчатам, яким необхідно затриматися на батьківщині — наприклад, закінчуючи навчання.
  7. Після укладення шлюбу ви потрапите в зону уваги імміграційної влади. США не зацікавлені в притоці іноземців-нелегалів, тому шлюби своїх громадян з представниками інших країн вони розглядають дуже уважно. Готуйтеся до частих візитів співробітників у ваш будинок. Ви повинні довести, що дійсно ведете сімейне життя.
  8. Після укладення шлюбу ви повинні отримати вид на проживання, що дає вам право на легальне перебування в країні. З’ясуйте, які документи вам знадобляться для підтвердження свого статусу. Їх повний перелік можна знайти на офіційному сайті імміграційного управління http://www.uscis.gov ( http://www.uscis.gov ).