Як виставити дозвіл

Як виставити дозвіл

У Москві для отримання роботи іноземні громадяни повинні мати реєстрацію і робочу візу до Росії. У Росії для іноземців оформлення робочої візи здійснюється за місцем проживання. Якщо громадянин змінює місце перебування, йому слід знову пройти реєстрацію і отримати дозвіл на роботу. Для проведення реєстрації іноземець повинен надати особистий паспорт і міграційну карту. Термін дії реєстрації зазвичай становить один рік. Після закінчення терміну іноземні громадяни зобов’язані продовжити реєстрацію.

Вам знадобиться

Особистий паспорт, міграційна карта.

Інструкція

  1. Отримайте дозвіл на роботу (робочу візу) після реєстрації від Управління Федеральної Міграційної служби, якщо ви громадянин країн СНД.

    Якщо ви громадянин таких країн, як Туркменістан і Грузія, то для початку отримаєте згоду центру зайнятості. Якщо ви громадянин Білорусії, то не турбуйтеся про отримання довідки про дозвіл працювати на території Росії, вона вам не потрібна.
  2. Якщо у вас вже є дозвіл на роботу (не менше, ніж на 90 діб), то протягом місяця уявіть медичну довідку у ФМС, яка підтверджує відсутність ВІЛ та інфекційних захворювань, наркоманії, алкоголізму. Якщо довідка не представлена ​​в зазначені терміни, то дозвіл на роботу буде визнано недійсним.

Зверніть увагу

У Росії працювати без документів (реєстрація за місцем проживання і робоча віза) — протизаконно. Важливо пам’ятати, що невиконання цього закону тягне за собою великі адміністративні штрафи і видворення з країни. На всіх етапах працевлаштування необхідно дотримуватися термінів подання та оформлення документів.

Корисні поради

На сьогоднішній день для іноземних громадян отримання дозволу на роботу в Росії — обов’язково. Важливо враховувати особливості отримання робочої візи для громадян різних країн. У Москві з питань працевлаштування необхідно звертатися до місцевого УФМС.