Як виїхати до Німеччини з Росії

Як виїхати до Німеччини з Росії

Якщо ви не єврей і не етнічний німець, то виїхати до Німеччини з Росії ви можете тільки за візою. У цьому випадку є два варіанти: робочий й навчальна віза. У цьому випадку ви отримуєте можливість жити в Німеччині якийсь термін дотримуючись якісь умови. Тільки потім ви зможете претендувати на отримання ПМЖ. Навчальну візу отримати набагато простіше, ніж робочу, а значить, і поїхати до Німеччини з Росії по ній легше.

Інструкція

  1. Виберіть навчальний заклад. Для цього спочатку вирішіть, які дисципліни вам ближче, і пошукайте в мережі Інтернет ВНЗ, які можуть дати вам бажане освіту. Робіть запити в пошукових системах на німецькій мові, це підвищить ефективність пошуку. Вивчіть сайти навчальних закладів та їх пропозиції абітурієнтам. Якщо ви буваєте або живете в Москві, зверніться в Німецьку службу академічних обмінів. Ця організація ВНЗ Німеччини надасть вам всю необхідну інформацію про країну, стипендії та необхідних для вступу документах. Досконально дізнайтеся ціни на навчання.
  2. Отримайте допуск для навчання в Німеччині. Система середньої освіти в цій країні передбачає 13-річне навчання, а значить шкільного атестату буде недостатньо. Закінчите ще 2 курсу в російському ВНЗ, який має акредитацію в міністерстві освіти Росії. Якщо у вас є золота медаль, закінчите тільки 1 курс російського вузу або пройдіть 1 рік навчання на підготовчих курсах при німецькому ВНЗ. Після закінчення навчання здайте кваліфікаційний іспит, оскільки вступні іспити в німецькі ВНЗ відсутні.
  3. Документально підтвердити своє матеріальне становище. Відкрийте блокований рахунок, на який покладіть 7644 євро з розрахунку на рік навчання, так як офіційний прожитковий мінімум Німеччини на сьогоднішній день становить 637 євро на місяць. Якщо такими сумами ви не володієте, знайдіть поручителя, який буде здатний надати фінансові гарантії замість вас. В якості поручителя може виступити ваш родич або будь-яка організація.
  4. Отримайте студентську візу. Для цього зберіть всі необхідні документи: запрошення від ВНЗ (оригінал або факс), медичну страховку, блокований рахунок, закордонний і російський паспорти. Уточніть список документів в посольстві Німеччини в Москві і оформите бланк для подачі заяви на отримання візи.
  5. Вивчіть німецьку мову — самостійно, на російських курсах або на підготовчих курсах у ВНЗ Німеччини. Здайте TestDaF і отримаєте відповідний сертифікат.
  6. Маючи на руках студентську візу і запрошення від ВНЗ, купіть квиток до Німеччини і морально підготуйтеся до життя в Європі!