Як виїхати до Португалії

Як виїхати до Португалії

Португалія розташована на Піренейському півострові в південно-західній частині Європи і омивається водами Атлантичного океану. Це дуже гарна і весела країна з теплим м’яким кліматом і чистісінькою екологією. Тут низький рівень злочинності і, практично, немає корупції. У Португалії активно розвиваються економіка і соціальна сфера, що приваблює сюди іммігрантів з різних країн світу. Імміграційне законодавство країни з кожним роком стає більш лояльним до тих, хто збирається внести свій вклад в її економіку.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт з діючою шенгенською візою;
- Купівля нерухомості;
- Дозвіл на роботу;
- Придбання бізнесу;
- Шлюб з громадянином країни.

Інструкція

  1. Португалія є членом Євросоюзу, тому, щоб потрапити в країну вам потрібна буде шенгенська віза. Для відвідування Португалії з метою туризму, знадобиться стандартний пакет — закордонний паспорт з діючою візою, авіаквитки в обидва кінці, бронь готелю (або запрошення) і страховка.
  2. Якщо ж ви вирішили іммігрувати, майте на увазі, що Португалія має переваги перед більшістю країн ЄС. Купівля власного житла надасть вам право легально проживати в країні протягом 6 місяців щорічно. Крім того, ви зможете безперешкодно пересуватися по всій території Шенгенської зони. Єдине, вам не дозволять працювати, так як наявність нерухомості не є достатньою підставою для отримання робочої візи.
  3. Для того щоб влаштуватися на роботу в Португалії вам потрібно буде піти в імміграційну службу і представити запрошення від роботодавця. Потім знадобиться оформити необхідні документи (соціальну страховку і т.д.). Після того, як усі документи будуть готові і ви влаштуєтеся на роботу, вам видадуть робочу візу строком на один рік, яку в подальшому ви зможете продовжити на п’ять років (за умови, що роботодавець буде в вас потребуватиме).
  4. Є ще один спосіб легально влаштуватися в країні. Це бізнес-імміграція. Для цього вам потрібно буде отримати дозвіл на відкриття власної справи. На його підставі ви отримаєте бізнес-візу з можливістю продовження. Однак у цій справі є один нюанс. За законами країни, іноземний громадянин може мати бізнес тільки в тому випадку, якщо одним з акціонерів компанії стане громадянин Португалії.
  5. Для інвесторів умови вигідніші. Якщо ви станете власником готового бізнесу або комерційної нерухомості, ви отримаєте всі пільги, передбачені законодавством країни для іноземних інвесторів, і зможете подати документи на оформлення посвідки на проживання (відразу після покупки).
  6. Для висококваліфікованих фахівців передбачені особливі умови. Перевага віддається лікарям рідкісних спеціальностей, спортсменам, діячам науки і культури і т.д. Іноземцям, що потрапляють під цю категорію, надається притулок на підставі національних інтересів і видається дозвіл на роботу.
  7. Оформити посвідку на проживання можна, також, зареєструвавши шлюб з громадянином Португалії. Однак імміграційні служби можуть попросити вас показати спільні фотографії, де ви запечатані до весілля. Вони будуть служити доказом того, що ви дійсно, мали романтичні відносини, а не вийшли заміж (одружилися) з метою імміграції. Подібні заходи спровоковані появою великої кількості фіктивних шлюбів.
  8. Скориставшись одним з легальних методів імміграції, після закінчення п’ятирічного терміну ви зможете претендувати на отримання громадянства Португалії. Якщо за цей час у вас не було проблем із законом, за вами не значиться кримінальне минуле, і ви вивчили португальську мову, рішення влади буде позитивним.
  9. Якщо ж ви стали дружиною (чоловіком) громадянина Португалії і прожили в шлюбі 3 роки, ви можете подавати документи на отримання громадянства.