Як виїхати на Кіпр

Як виїхати на Кіпр

Кіпр є досить привабливим місцем для проживання. На острові теплий клімат, прозоре море, прекрасна природа і гостинні жителі. Крім того, тут зовсім немає злочинності. Якщо ви вирішили поїхати на острів Афродіти, вам потрібно буде вибрати один із прийнятних варіантів переїзду.

Вам знадобиться

- Тимчасове або постійне дозвіл на проживання.

Інструкція

  1. У країні існують два типи дозволу на проживання — тимчасове і постійне.
  2. Якщо ви купуєте на острові житло або орендуєте його на тривалий термін, у вас з’явиться шанс отримати тимчасовий дозвіл на проживання. Для цього потрібно буде надати в місцевий імміграційний офіс ряд документів:

    - Заява;

    - Довідку з місцевого банку про те, що ви володієте зовнішнім рахунком (external account), та виписку про поточний стан рахунку. У вас повинно бути не менше 7000 доларів США. Однак чим більше сума, тим вища ймовірність того, що ви отримаєте позитивну відповідь;

    - Діючий закордонний паспорт;

    - 4 фотографії;

    - 34 євро;

    - Копію документів на володіння нерухомістю або договір оренди житла.

    Термін тимчасового дозволу на проживання становить від одного до чотирьох років.
  3. Найшвидшим і простим способом отримання постійного виду на проживання є придбання нерухомості на острові. Однак є один нюанс. Вартість житла повинна бути не менше 300000 євро. У цьому випадку ви можете отримати Pink Slip — статус тимчасового резидента строком на один рік. Цей документ надає право перебувати в країні до 365 днів на рік і його можна продовжувати необмежену кількість разів. По суті, це вид на проживання терміном на один рік. Однак якщо ви виїдете з країни і не в’їдете в неї протягом трьох місяців, ваш Pink Slip буде визнаний недійсним, і вам доведеться отримувати візу і заново подавати документи на новий документ.
  4. Ви можете отримати постійний дозвіл на проживання на Кіпрі, якщо потрапите під одну з наступних категорій:

    Категорія А

    Якщо ви приїхали на Кіпр і хочете відкрити офіс міжнародної компанії, ви можете розраховувати за отримання постійного дозволу на проживання.
  5. Категорія В

    Якщо ви плануєте займатися в країні бізнесом, вам теж видадуть дозвіл, проте висунутий деякі умови. Ваша діяльність повинна бути безпечною для економіки країни.
  6. Категорія С

    Якщо ви є затребуваним фахівцем і приїхали на Кіпр на роботу на запрошення місцевого роботодавця, ви зможете проживати на острові легально. Однак і в цьому випадку буде застереження. Ваше працевлаштування не повинно призвести до підвищення безробіття серед місцевого населення.
  7. Категорія D

    Ви можете легально жити на Кіпрі, не працювати і не вести ніякої діяльності. Головне, довести, що ви отримуєте дохід з-за кордону і він становить не менше 10000 євро в рік на людину. У цьому випадку ви теж отримаєте всі необхідні документи.
  8. Якщо ваш чоловік (дружина) громадянин Кіпру, у вас не виникне жодних проблем з отриманням постійного виду на проживання, а через 3 роки — громадянства.
  9. Отримавши дозвіл на проживання в країні, і проживши на Кіпрі 7 років, ви можете претендувати на отримання громадянства.