Як виїхати на ПМП до Англії

Як виїхати на ПМП до Англії

На відміну від США, Канади та Австралії, Англія, не дивлячись не своє більш північне розташування, викликає величезний інтерес з боку потенційних іммігрантів. Близькість до країн СНД, можливість часто відвідувати своїх родичів тут грають не останню роль. Великобританія досить стабільна країна з точки зору економіки, а традиційно низький рівень злочинності говорить сам за себе. Які існують варіанти отримання ПМЖ в Англії?

Інструкція

  1. Простіше і найшвидше отримати статус ПМЖ дружині (або дружину) громадянина туманного Альбіону. Після двох років законного шлюбу вам гарантований статус постійного резидента. Цивільне подружжя у Великобританії мають практично ті ж самі права, що і зареєстрували свій шлюб. Але детально вивчіть всі нюанси, щоб потім уникнути непорозумінь.
  2. 5 років до отримання ПМЖ доведеться чекати всім, хто перебуває в країні за імміграційної професійної категорії. Це найпопулярніша імміграційна програма для фахівців високого рівня. Якщо ви володієте англійською мовою на достатньо хорошому рівні, маєте досвід роботи в іноземних компаніях, то у вас є всі шанси опинитися в Сполученому Королівстві.
  3. Програма професійної імміграції заснована на бальній системі. За освіту, вік, професійний досвід вам нараховуються бали. Якщо ви наберете мінімально необхідну суму балів, звертайтеся за візою. Але пам’ятайте, що ви повинні щорічно проводити в країні не менше 9 місяців, щоб мати надалі право на ПМЖ. Довга відсутність може ускладнити його отримання.
  4. Якщо у вас віза неімміграційної плану, тоді буде потрібно 10 років проживання в Англії, перш ніж ви отримаєте право на ПМЖ.
  5. І нарешті, якщо ваші мрії про Лондон не давали вам спати спокійно, і ви нелегально опинилися в країні своєї мрії, тоді вам доведеться провести там 14 років в якості іноземця, незаконно знаходиться в країні. І тільки потім ви можете розраховувати на ПМЖ.

    Від вас обов’язково буде потрібно документально підтвердити такий довгий термін перебування у Великобританії. Тому збирайте всі докази з самого першого дня (квитки на літак, телефонні рахунки і т.д.)

Корисні поради

У більшості випадків, всього лише через рік після отримання ПМЖ ви можете подати документи на отримання громадянства.