Як виїхати на ПМЖ до Канади

Як виїхати на ПМЖ до Канади

Канада для росіян одна з найпривабливіших країн для еміграції. Пояснюється це як її високим рівнем життя, соціальною стабільністю, так і щодо доброзичливою імміграційною політикою, вигідно відрізняє цю країну від західноєвропейських. Виїхати в Канаду на ПМЖ порівняно просто, для цього не потрібно ніяких позамежних грошових сум або особливих професійних знань.

Інструкція

  1. Переїхати на постійне місце проживання в Канаду можна трьома основними способами: в якості професійного фахівця, як бізнес-інвестор або для возз’єднання з сім’єю (вступ у шлюб з канадцем або переїзд до проживають в Канаді родичам). Бізнес імміграція включає в себе три підкатегорії осіб: фінансові інвестори, творчі працівники та підприємці. Причому для категорії бізнес іммігрантів пред’являються мінімальні вимоги до володіння мовами (англійська, французька).
  2. Для професійної імміграції існують особливі програми і методи відбору. Фахівцям, виїжджають за категорією професійної імміграції, необхідно успішно здати іспит на рівень володіння мовою (тест IELTS) і набрати 67 балів з питань спільної анкети. Для фахівців затребуваних професій і з хорошим знанням англійської мови ніяких труднощів з переїздом на ПМЖ до Канади та облаштування на новому місці практично не виникає.
  3. Для в’їзду на територію Канади знадобляться діючий закордонний паспорт та імміграційна віза. Умови виїзду з рідної країни канадської влади на турбують, тому варто оформляти виїзд на ПМЖ офіційно чи ні, вирішувати виключно вам в залежності від конкретних умов. В цілому, рекомендується все ж оформити необхідні формальності.
  4. Перше, про що слід подбати відразу після прибуття, а краще ще до переїзду в країну — це відкриття рахунку в місцевому банку з певною сумою грошей на ньому. Часто ще на етапі оформлення імміграційної візи представники посольства вимагають відкриття такого рахунку, що є своєрідною гарантією фінансового благополуччя поселенця.
  5. Також відразу після переїзду необхідно подбати про отримання Social Insurance Number (SIN) — номери соціального страхування і медичної страховки (Health Card). Номер соціального страхування оформляється в центрі працевлаштування (Employment Centre), а медична страховка в офісі міністерства охорони здоров’я (Ministry of Health).
  6. Важливо мати на увазі, що користуватися державною медичною страховкою ви зможете тільки через два місяці після переїзду в країну. До цього часу необхідно придбати тимчасовий поліс медичного страхування. Для цього потрібно звернутися до будь-якого страховому агенту за вашим вибором. Він підкаже, які існують страхові медичні програми і які послуги вони покривають.